Subscriu-te

Beñat Egiarte inaugura aquest divendres els Sopars Lírics al Restaurant 7 Portes

El tenor Beñat Egiarte inicia els Sopars Lírics aquest divendres 16 d’octubre. © Andoni Lubaki
El tenor Beñat Egiarte inicia els Sopars Lírics aquest divendres 16 d’octubre. © Andoni Lubaki

La quarta edició dels Sopars Lírics al Restaurant 7 Portes –un dels que té més renom i tradició de Barcelona, fundat per Josep Cuyàs el 1836– confirma l’èxit d’una proposta singular que serveix de plataforma de presentació per als joves cantants que tot just estan finalitzant els estudis superiors o bé que ja són talents en potència, alguns amb carreres professionals incipients. És el cas del tenor basc Beñat Egiarte (Amorebieta, Biscaia, 1984), el qual, tot i haver exercit com a metge fins al 2014, va combinar la feina amb l’estudi de cant amb mestres de la categoria d’Eduard Giménez, Raúl Giménez, Montserrat Caballé o Jaume Aragall. El tenor, resident a Barcelona, inaugura aquesta edició amb un recital aquest divendres, 16 d’octubre, després del menú especial preparat pel Restaurant 7 Portes per a l’ocasió, amb obres de Massenet, Bononcini i Rossini, entre d’altres. Beñat Egiarte cantarà també properament al Palau de la Música Catalana (Petite Messe Solennelle de Rossini), farà el seu debut al Teatro Arriaga de Bilbao i tornarà al Gran Teatre del Liceu el proper febrer de 2016 en l’òpera Otello de Rossini, al costat de Gregory Kunde i Julia Lezhneva. L’acompanyarà al piano Josep Buforn, pianista oficial del cicle i especialista en repertori operístic.

cartell_7_portes

El calendari d’aquesta quarta edició és integrat per cantants amb carreres professionals que despunten, com la mezzosoprano mallorquina Maria Luisa Corbacho, que ja ha cantat al Teatro Real de Madrid, La Maestranza de Sevilla, Teatro Campoamor d’Oviedo, Euskalduna de Bilbao, Teatre Principal de Mallorca o a La Faràndula de Sabadell, que actuarà al 7 Portes el proper divendres 13 de novembre; el tenor barceloní Marc Sala, que ja va actuar anys enrere com a jove debutant en aquest cicle i que hi torna fent un pas endavant en la seva evolució vocal amb un nou repertori i que cantarà divendres 29 d’abril de 2016 en els Sopars Lírics, o la soprano Cristina Sánchez, que ha actuat a diverses ciutats d’Espanya i Itàlia i ha format part de l’Accademia Rossiniana que dirigeix Alberto Zedda i de l’Incontro Internazionali di Giovani Cantanti Lirici del Centro Universale di Belcanto, escollida per la soprano Mirella Freni, i que clourà el cicle el 20 de maig de 2016.

Un dels atractius principals del cicle és l’aposta per joves estudiants de cant i, en aquest sentit, els organitzadors Jordi Maddaleno i Roger Alier han decidit convidar a aquesta quarta edició quatre joves cantants que comencen a mostrar uns dots musicals molt més que destacables i que tenen en aquesta oportunitat oferta pel Restaurant 7 Portes la seva possibilitat d’efectuar el concert de debut a Barcelona. Estem parlant, d’una banda, de les veus de les sopranos Irene Mas (19 de febrer de 2016) i Anna Niebla (11 de març de 2016), ambdues estudiants del Conservatori Superior de Música del Liceu i membres del Cor Jove de l’Orfeó Català, on ja han despuntat com a solistes. El cicle es completa amb el baix donostiarra Yosu Yeregui (10 de desembre de 2015), format a Holanda i a l’Schola Cantorum Basiliensis amb Evelyn Tubb i Andreas Scholl, que va debutar en la Quinzena Musical Donostiarra passada oferint un recital entorn de Mozart, i el contratenor barceloní Víctor Jiménez (30 de gener de 2016), format al Conservatori Superior de Música del Liceu i que ha cantat amb formacions com The Rippieno Consort, Ensemble Allegri o La Grande Écurie et la Chambre du Roy.

El Restaurant 7 Portes, que fa un segle era un cafè cantant i durant molts anys va acollir entre les taules i cadires el bo i millor de la societat artística catalana –hi van ser presents artistes plàstics com Pablo Picasso, Joan Miró o Salvador Dalí, i literats com Rafael Alberti o Federico García Lorca, però també cantants com Maria Callas o la bailaora Carmen Amaya–, és l’escenari ideal per a una activitat que sempre ha format part de la seva idiosincràsia. A més dels Sopars Lírics, enguany el Restaurant 7 Portes inaugura a partir del gener una nova proposta vinculada a la música de cambra, amb el nom de Clàssica al 7 Portes, coordinada per Solé Luthiers i amb la presentació de Jorge de Persia. A més, el restaurant dóna suport a esdeveniments significatius, com el Festival de Piano Maria Canals i, al marge de la música, programa activitats culturals, com els esmorzars de forquilla, centrats en les tertúlies científiques, organitzats per The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui.

El Restaurant 7 Portes està situat estratègicament en el cor de la lírica a Catalunya, és a dir, a prop del Gran Teatre del Liceu i també del Palau de la Música Catalana i enfront de la Llotja de Mar de Barcelona, el primer escenari operístic d’Espanya ja fa més de tres-cents anys, on es va interpretar l’òpera d’Antonio Caldara Il più bel nome.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter