Subscriu-te

Convocatòria de la Beca Internacional Pau Casals 2016

Presentació de la Beca Internacional Pau Casals 2016 al Saló del Tinell. En primer terme, Marta Casals Istomin
Presentació de la Beca Internacional Pau Casals 2016 al Saló del Tinell. En primer terme, Marta Casals Istomin

El 15 de març passat va tenir lloc al Saló del Tinell de Barcelona la presentació de la convocatòria de la Beca Internacional Pau Casals 2016, que aquest any s’obre a aspirants procedents de tots els països de la Unió Europea i de Puerto Rico. De caràcter biennal, va ser creada per la Fundació Pau Casals l’any 1984. Al llarg d’aquests 32 anys, un nombre important de joves violoncel·listes de Catalunya i de la resta d’Espanya, Andorra i el sud de França hi han pogut participar i una cinquantena han rebut el suport de la Fundació Pau Casals.

La Beca té com a objectiu ajudar els joves violoncel·listes a ampliar formació i perfeccionament tècnic i artístic i promoure el coneixement i la difusió del llegat artístic, cultural i humà de Pau Casals. I també l’oferiment de la Fundació Pau Casals d’acompanyar i assessorar la persona seleccionada en el decurs de la seva formació artística. Els aspirants poden consultar les bases al web www.paucasals.org i presentar les seves candidatures fins al dia 30 d’abril. La Beca enguany té una dotació econòmica de 18.000 euros (6.000 més que en l’última edició).

Pablo Pérez, guanyador de la Beca Pau Casals 2014 (darrera edició), va oferir un petit recital al Saló del Tinell
Pablo Pérez, guanyador de la Beca Pau Casals 2014 (darrera edició), va oferir un petit recital al Saló del Tinell

Els vuit candidats seleccionats rebran la comunicació abans del dia 31 de juliol; la prova tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (passatge del Tívoli, 3-7) el dissabte 1 d’octubre de 2016.

El jurat internacional estarà presidit per Marta Casals Istomin, vicepresidenta de la Fundació Pau Casals, i pels violoncel·listes Julius Berger, Claudio Bohórquez i Lluís Claret, així com el pianista Josep M. Escribano. A més, el jurat podrà atorgar un accèssit dotat amb 6.000 euros per a aspirants de Catalunya i de la resta d’Espanya, Andorra i el departament francès dels Pirineus Orientals. Entre els aspirants seleccionats per a la fase final, el jurat podrà atorgar mencions d’honor als millors finalistes.

Durant la presentació, el director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, va destacar la importància de l’obertura de la Beca als països de la Unió Europea i Puerto Rico, tot fent un salt qualitatiu i quantitatiu. Josep M. Escribano, pianista i membre del jurat i del Patronat de la Fundació Pau Casals, va fer un repàs històric de la Beca, des de la creació el 1984, quan era d’àmbit català, fins a l’obertura a la resta d’Espanya, Andorra i el Departament dels Pirineus Orientals, fins a la Beca actual, bo i destacant-ne l’increment i la qualitat dels aspirants en les darreres convocatòries.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter