Subscriu-te

El Festival del Vendrell estrenarà la integral de piano de Pau Casals

Jordi Camell estrenarà la integral de piano de Pau Casals. © Romà Salvador

El Festival Internacional de Música Pau Casals va presentar el dia 8 de maig la seva 32a edició, que se celebrarà entre el 14 de juliol i el 25 d’agost de 2012, amb una atenció especial, com cada any, a la figura de Pau Casals i el violoncel, a més d’una programació amb diverses formacions, des de l’orquestra fins a solistes i la cobla. El gran homenatge al mestre nascut al Vendrell serà l’estrena de la seva integral per a piano a càrrec del pianista Jordi Camell, que assegura que és una “música sorprenent, plena de polifonia, molt rica de colors i contrapunt. Per a mi, descobrir-la va ser una sorpresa i una responsabilitat en saber que puc ser la primera persona que la toca”.

Amb l’objectiu d’honorar el mestre Pau Casals, s’hi oferiran també dos concerts de violoncel de primera línia. El concert inaugural, el 12 de juliol, a càrrec de Gautier Capuçon, acompanyat de Jérôme Ducros al piano, amb un programa amb sonates de Brahms i Rakhmàninov i la Suite núm. 2 de Bach, seguint la tradició d’interpretar alguna de les seves suites per inaugurar el Festival. L’altre concert dedicat al violoncel serà el de Natalia Gutman, que és la tercera vegada que visita el Festival i interpretarà quatre sonates de Beethoven, acompanyada de Viacheslav Poprugin al piano.

El festival d’enguany presenta el grup instrumental Vidalba

L’Auditori Pau Casals acollirà vuit concerts més, amb diversos formats instrumentals. Una important novetat és la presentació del grup instrumental Vidalba, que busca la combinació d’elements de la música clàssica amb d’altres de la música tradicional catalana, amb l’objectiu de trobar un repertori contemporani associat a catalanitat, amb noves interpretacions de repertori de cobla en format clàssic i la creació de músiques d’estil “posttoldranista”, en paraules del seu director, Albert Gumí. Així, el programa consisteix en un repertori de cobla interpretat amb una formació clàssica, amb obres de Toldrà, Garreta, Guzmán, Serra i Gumí. La Cobla Marinada oferirà dos concerts, un d’ells per a un públic familiar, igual que el conjunt Musica Florea, que actuarà a l’Auditori i també a l’església parroquial del Vendrell.

La programació es completa amb l’actuació del pianista Aleksei Volodin, que dedicarà el seu concert a obres de Chopin; el concert de l’Orquestra Camerata XXI, dirigida per Tobias Gossmann i amb el solista Mario Lisarde al contrabaix; i la coproducció amb el Festival de Músiques de Torroella de Montgrí a càrrec d’Academia 1750 amb Liana Mosca com a concertino directora. Per acabar, i amb la voluntat de cercar nous públics, tindrà lloc el concert de solistes del Convent Garden i membres de Chambao a la guitarra i la percussió.

En total són 12 concerts, 4 menys que l’any passat, amb una reducció del 50% del pressupost, que deixa el Festival amb un cost de 120.000 euros, comptant amb les subvencions rebudes del conveni signat amb la Diputació de Tarragona i la Generalitat i les aportacions del Consell Comarcal del Baix Penedès i el Ministeri de Cultura.

Es pot consultar més informació i adquirir les entrades al web de l’Auditori Pau Casals www.auditoripaucasals.cat, on encara queden diversos concerts per finalitzar la temporada, com el de la soprano Marta García, acompanyada al piano per Jordi Humer, o el de la violinista Grace Marin, amb la pianista Pilar Aguilar, a més de la presentació del disc de Joan Isaac i dos concerts d’orgue a l’església del Vendrell.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter