Subscriu-te

El segon Cicle de Música Històrica i Patrimoni Ars Longa presenta set concerts entre el 3 d’octubre i el 12 de novembre a Barcelona

Fortuna d’un Gran Tempo
Fortuna d’un Gran Tempo

La segona edició del Cicle de Música Històrica i Patrimoni Ars Longa, tindrà lloc a Barcelona els propers mesos d’octubre i novembre (del 3 d’octubre al 12 de novembre) i oferirà set concerts de música de diferents èpoques i estils, des de l’edat mitjana fins al Romanticisme. Un dels concerts es farà a la capella de Santa Àgata, un altre a la Biblioteca de Catalunya, i els altres cinc a la basílica de Santa Maria del Pi. Aquest cicle, que va tenir una gran acceptació en la primera edició, és concebut amb pocs recursos però amb molta il·lusió i dedicació; hi participen músics d’alt nivell artístic, tant professionals de renom internacional com músics joves en plena promoció de la respectiva carrera, i majoritàriament catalans.

Eloi Fuguet i Amat Santacana
Eloi Fuguet i Amat Santacana

Arrencarà el dissabte 3 d’octubre a la capella de Santa Àgata-MUHBA (19 h) amb el conjunt Fortuna d’un Gran Tempo –integrat per Marc Guerris, contratenor; Albert Riera, tenor; Meritxell Genís, viella; Eloi Fuguet, flautes de bec, i Xavier Alern, viola de mà i llaüt–, que oferirà el programa Canzoniere, amb obres de G. Dufay, J. Desprez, J. Cornago i B. Tromboncino. L’endemà, diumenge 4 d’octubre (Capella de la Sang de la basílica de Santa Maria del Pi, 20 h), el duo format per Eloi Fuguet, flautes de bec, i Amat Santacana, violoncel, interpretarà el programa No em barroquis!, amb obres de J. S. Bach, B. Marcello, G. Frescobaldi i E. V. Dall’Abacco, entre d’altres.

Auditexaudi
Auditexaudi

Per la seva banda, el dijous 15 d’octubre (Capella de la Sang, 21.30 h), el grup vocal Auditexaudi –format per Lorena García, Lucía Cano, Montserrat Vives, Carme Mora, Dinna de Rosa, i Paloma Báscones, directora– presentarà el programa Des-enterrant, basat en el ritual mossàrab de difunts; mentre que el divendres 16 d’octubre (Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya, 20.30 h), la mezzosoprano Marta Rodrigo, el pianista Emili Brugalla i el tenor Antoni Trigueros oferiran el programa El mirar de la maja. Entorn de Granados i la ‘tonadilla’ escènica, amb direcció d’escena de Josep Sala, i amb el piano del mateix compositor.

Locus Desperatus
Locus Desperatus

Les actuacions següents seran de Locus Desperatus, el dissabte 17 d’octubre (Capella de la Sang, 21.30 h), grup format per Anaïs Oliveras i Fernanda Rojo, veus; Meritxell Genís i Oriol Casadevall, vielles, i Pepe Luna, llaüt, amb el programa Selvaggia fera. Un bestiari musical, amb música del Trecento italià. El diumenge 18 d’octubre (Capella de la Sang, 19 h) serà el torn de Tricinium, grup vocal format pels tenors Albert Riera i Antoni Trigueros, i el baix baríton Tomàs Maxé, el qual oferirà Vibrant, música profana vocal del Renaixement, amb obres del Cançoner de Lisboa, Francisco Guerrero i Juan Vásquez.

O Vos Omnes
O Vos Omnes

Tancarà el cicle el grup vocal O Vos Omnes i el conjunt Vespres d’Arnadí el dijous 12 de novembre, a Santa Maria del Pi (21 h), amb la soprano María Hinojosa, la mezzosoprano Marta Infante, el tenor Francisco Fernández-Rueda i el baix Jordi Ricart, com a solistes, que, dirigits per Xavier Pastrana, oferiran l’Oratori de Nadal de J. S. Bach.

Emili Brugalla, Marta Rodrigo i Antoni Trigueros
Emili Brugalla, Marta Rodrigo i Antoni Trigueros

El primer concert és d’entrada lliure, mentre que la resta són gratuïts amb aportació voluntària, excepte el de cloenda, que té una entrada de 20 euros. Per a més informació: www.arslonga.cat i al Facebook del cicle en aquest enllaç.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter