Subscriu-te

La JONCA reprèn l’activitat amb nous projectes pedagògics

Els membres de la JONCA que van participar al Concert de Meritxell el 6 de setembre de 2013, amb el director Gerard Claret. © Eduard Comellas
Els membres de la JONCA que van participar al Concert de Meritxell el 6 de setembre de 2013, amb el director Gerard Claret. © Eduard Comellas

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA), gestionada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, comença temporada amb novetats destacades, tant pel que fa a la composició de l’orquestra i al programa formatiu com als concerts de Meritxell i Santa Cecília. El nou projecte respon a un dels objectius de la Fundació ONCA, que és fomentar la col·laboració pedagògica amb els joves músics del país perquè puguin formar-se amb els coneixements de l’ONCA i tinguin l’oportunitat d’integrar-se en un futur a les diverses plataformes de què disposa la Fundació ONCA.

La JONCA comptarà amb una formació de quaranta músics (un augment del 60% respecte del 2013), vint-i-tres dels quals (més del 53%) són del Principat. Les accions per promoure l’activitat de la JONCA i aconseguir sumar nous participants al projecte ha tingut com a resultat la incorporació de vint nous músics, dotze dels quals d’Andorra.

La jove formació tindrà per primer cop un format més simfònic amb la participació de vent i percussió, així com amb un contrabaixista en formació. Del total de noves incorporacions, la formació s’ha ampliat amb tres violins, dues violes, tres violoncels, un contrabaix, deu vents (quatre flautes, tres clarinets i tres saxofons) i una percussió.

La JONCA ha comptat amb la col·laboració de les escoles de música del Principat, que han motivat el seu alumnat per formar part d’aquesta nova fita marcada per la Fundació ONCA, així com amb noves incorporacions de fora d’Andorra.

Els concerts

El diumenge 14 de setembre s’oferirà el tradicional Concert de Meritxell a l’Auditori Nacional d’Andorra (12 h, entrada gratuïta), a Ordino. Per primera vegada la formació disposarà d’una direcció col·legiada entre el seu titular, Gerard Claret, i el director convidat, Albert Gumí –responsable de l’elaboració del programa d’enguany, amb obres que recullen música d’arrel popular europea i americana del Romanticisme i el segle XX (Fletcher, Busch, Svendsen, Washburn, Gumí, Kodály, Gershwin i Cervantes).

D’altra banda, per primer cop la JONCA participarà al Concert de Santa Cecília el diumenge 16 de novembre (12 h). Els joves músics compartiran escenari amb intèrprets de l’ONCA i d’altres escoles de música del país, en un concert en el qual conviuran música i narració amb un programa –ideat per Gerard Claret i Albert Gumí– que se centra en dues parts sense pausa; s’iniciarà amb la Serenata en Mi menor per a cordes, op. 20 d’Elgar interpretada pels músics de l’ONCA i pels joves músics de la JONCA més preparats, i continuarà amb la interpretació del conte musical L’Aina, en Roc i els quatre elements, amb guió de David Puertas i música d’Albert Gumí.

També s’han preparat per a aquest any una sèrie de tallers creatius que formaran part de les sessions de treball pròpies de la JONCA amb motiu del Concert de Meritxell. Per a més informació: www.onca.ad.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter