Subscriu-te

Onze concerts en la temporada de tardor 2014 de Musitekton

El duo format per Adriana Alcaide i Irantzu Zuasti inaugurarà el cicle el proper 27 de setembre. © Francisca Ribero / © Marc Castellà
El duo format per Adriana Alcaide i Irantzu Zuasti inaugurarà el cicle el proper 27 de setembre. © Francisca Ribero / © Marc Castellà

El centre musical Musitekton inicia el proper 27 de setembre la seva activitat concertística tot presentant la temporada de tardor amb un total d’onze concerts de cambra fins al 20 de desembre (els dissabtes a les 20 h). El centre musical Musitekton –inaugurat el juliol de 2011 i situat al carrer de Sant Pere Més Alt, 68, molt a prop del Palau de la Música Catalana– és una botiga que ofereix una àmplia gamma d’instruments, accessoris i consumibles, així com un taller de construcció d’intruments; el centre disposa, també, d’un estudi d’enregistraments i ofereix un servei de produccions musicals. El local té una sala polivalent on es fan diferents activitats, com cursos, classes magistrals i concerts.

Així, obrirà la temporada el duo format per Adriana Alcaide, violí barroc i narracions, i Irantzu Zuasti, violí barroc i projeccions, el qual interpretarà obres de Telemann, Vierdanck, Leclair, Degiardino i Bartók. El programa il·lustrarà el conte musical d’Els viatges de Gulliver amb narracions i projeccions d’imatges a càrrec de les mateixes intèrprets; la novel·la de Jonathan Swift va tenir molt de ressò en el seu moment i Telemann va escriure una suite per a dos violins amb el mateix nom, en què va dedicar un moviment a cada capítol del llibre.

La pianista Cristina Casale
La pianista Cristina Casale

Els seguiran, al mes d’octubre, els concerts d’El Sextet Romàntic –grup integrat pels cinc membres de l’ONCA Sergi Claret, violí; Anna Aldomà i Josep Bracero, violes; Sylvie Reverdy i Manuel Martínez del Fresno, violoncels, amb la col·laboració de la violinista armènia Tatevik Khachatryan, amb obres de Brahms i Strauss; la pianista Cristina Casale, amb un programa amb obres dels catalans Antoni Soler, Mompou, Albéniz i Granados; el Duo Entre Cordes –Helena Muñoz, violí, i Ivet Frontela, piano–, amb obres de Leclair, Beethoven, Brahms i Bartók; els trompistesPierre-Antoine Tremblay i Ricardo Rodríguez i la pianista María Lorenzo, amb obres de Daupart, Gounod, F. Strauss, Reinecke, Saint-Saëns i Dukas.

La pianista Isabel Fèlix. © May/Zircus
La pianista Isabel Fèlix. © May/Zircus

Al novembre serà el torn del duo format per la violinista Laura Gaya i el guitarrista Joan Garrobé, amb obres de Sarasate, Nin, Falla, Albéniz i Granados; la pianista Isabel Fèlix, amb tres sonates en Do menor de Haydn, Mozart i Beethoven, interpretades amb un fortepiano de l’època (Walter & Sohn, 1805); el pianista Àlex Ramírez, amb obres de Beethoven; i el violoncel·lista Daniel Claret i el pianista Néstor Bayona, amb obres de Beethoven –oferiran la integral de les cinc sonates de Beethoven per a piano i violoncel, en dos concerts–, Webern i Berg.

L’Ensemble Una Cosa Rara
L’Ensemble Una Cosa Rara

Finalment, al desembre hi actuaran el guitarrista Pau Figueres, amb obres de Bach, Llobet, Gasull, Soler, Tàrrega i improvisacions i creacions pròpies; i clourà el cicle l’Ensemble Una Cosa Rara –Joan Plaja, clarinet, corno di bassetto i clarinet elèctric;Naüm Monterde, clarinet, corno di bassetto i clarinet baix; Oriol Garcia, clarinet i corno di bassetto, i Berta Monsó i Joel Plaja, vídeo–, amb un concert de música i cinema alhora (obres de Mozart, Reger, Mompou, Martinů i Glass).

Les entrades dels concerts tenen un preu d’11 euros i de 9 euros amb entrada anticipada (les entrades anticipades es poden comprar a Musitekton en horari de botiga). Més informació a: www.musitekton.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter