Subscriu-te
,

Sant Cugat acull l’11a edició del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Antoni Ros Marbà

Imatge del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra de l’any passat
Imatge del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra de l’any passat

El període d’inscripcions és obert fins al 25 de juny.

Sant Cugat del Vallès acollirà l’onzena edició del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra, sota la direcció del mestre Antoni Ros Marbà, el proper mes de juliol. Això és fruit de la col·laboració institucional entre l’Ajuntament, ESMUC, Conservatori del Liceu, Fundació Pau Casals i Fundació Música Simfònica i de Cambra.

El curs es durà a terme del 3 al 15 de juliol de 2017. Durant la primera setmana els alumnes desenvoluparan una intensa activitat d’anàlisi de les obres del repertori proposat pel mestre Ros Marbà, tot realitzant-ne l’anàlisi harmònica i estilística, com també de pràctica gestual. També hi intervindran altres especialistes, com el professor Víctor Estapé o Antonio Madigan, guitarrista i humanista.

Les classes amb el mestre Antoni Ros Marbà compten igualment amb la col·laboració de l’assistent del curs, professor Santiago Serrate, que s’encarrega de les tasques de suport del treball proposat als alumnes pel mestre Ros Marbà. Durant la segona setmana tindran lloc les pràctiques amb orquestra, en què es treballaran els aspectes tècnics i gestuals, tenint com a orquestra pilot una orquestra professional organitzada per la Fundació Música Simfònica i de Cambra (OSSC). Els alumnes hauran de fer pràctica de direcció orquestral amb un repertori que inclou obres “imprescindibles per a l’aprenentatge del gest i de la musicalitat”, tal com explica Ros Marbà: de Haydn, Mozart i Beethoven (Vuitena Simfonia). També obres cabdals com l’Història d’un soldat d’Igor Stravinsky o les Variacions sobre un tema de Haydn de Johannes Brahms. També hi haurà obres d’autors contemporanis, com Benet Casablancas (Obertura festiva) i Antonio García Abril, a més de les Tres postals il·luminades de Xavier Montsalvatge.

El curs té un cost de 850 euros (375 euros com a oient) i una capacitat màxima de 20 alumnes. El període d’inscripcions és obert fins al 25 de juny. Per sol·licitar la inscripció cal escriure a Laura Fernández: laura.fernandez.macinante@gmail.com

El Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat

Aquest curs s’emmarca en el Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat, un document que vertebra les accions i estratègies a l’entorn de la música clàssica a la ciutat vallesana. El Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat té quatre objectius estratègics i d’actuació definits: articular i vertebrar el sector de la música clàssica a la ciutat atenent a la seva diversitat; potenciar la formació musical del conjunt de la ciutadania per tal de contribuir a la creació de nous públics per a la música clàssica; treballar per millorar el progrés social i la qualitat de vida impulsant tota mena d’accions que facin més assequible el gaudi de la música clàssica, i promoure la creació, la producció i la difusió de la música clàssica a Sant Cugat.

A partir d’aquests eixos estratègics s’articulen les accions que es duran a terme, com la creació d’una oficina per a la promoció i difusió de la música clàssica (amb seu a l’Escola de Música); la creació de la marca Viu la Clàssica; la posada en marxa de programes específics, com ara Música en Conjunt (per als mestres de primària de les escoles de Sant Cugat), el cicle de música de cambra als barris o la col·laboració amb professionals de referència com Antoni Ros Marbà i el seu Curs Internacional de Direcció d’Orquestra, o Jordi Savall i també la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter