Subscriu-te

Vlad Stănculeasa, nou concertino de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

El violinista romanès Vlad Stănculeasa, de 33 anys, serà el nou concertino de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, després d’obtenir una puntuació mitjana de 9,2 en l’audició celebrada el 4 de desembre passat a L’Auditori. Stănculeasa ha estat escollit per un jurat format per 43 membres: la secció de violins al complet, els solistes i assistents de la resta de seccions, l’equip directiu de l’OBC, un concertino extern convidat, un representant de l’Ajuntament de Barcelona i un de la Generalitat de Catalunya. El jurat n’ha destacat la precisió en l’execució i un so net i transparent, així com un coneixement estilístic profund. La seva excel·lent audició, sumada a la important carrera que ja ha desenvolupat tot i la seva joventut seran de ben segur una gran aportació al futur de l’OBC.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va rebre un total de 102 candidatures per optar a la plaça de concertino. El 4 de desembre passat es van celebrar les audicions dels nou finalistes, entre els quals va ser escollit Vlad Stănculeasa, que ja va tocar com a concertino de l’OBC el mes de gener del 2017, sota la direcció de Thomas Dausgaard, en un programa amb obres de Sibelius, Nielsen i Pärt. El concertino s’incorporarà de forma regular a la plaça a partir del setembre, quan acabi els seus compromisos com a concertino de l’Orquesta Nacional de España (ONE).

Sobre Vlad Stănculeasa

El jove violinista romanès Vlad Stănculeasa desenvolupa, amb només 33 anys, una rica vida musical com a solista, concertista i músic de cambra a Europa, Àsia i Amèrica del Sud. Com a solista, ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Göteborg, Orquestra de Cambra de Lausana i Filharmònica de George Enescu, entre d’altres. Ha col·laborat com a solista amb molts directors de renom, com Kent Nagano i Han-na Chang. Stănculeasa ha estat concertino de l’Orquestra Simfònica de Göteborg des del 2010 i de l’ONE les temporades 2016-17 i també aquesta 2017-18. Anteriorment va ser concertino de l’Orquestra de Cambra de Basilea, on sovint també va dirigir la formació.

Stănculeasa freqüenta així mateix el repertori de cambra amb alguns dels músics més cèlebres de l’actualitat, incloent-hi Maxim Vengerov, Janine Jansen, Viktoria Mullova, Jeremy Menuhin i Ana Chumachenco. Ha rebut premis importants al Concurs Internacional de Violí George Enescu, Concurs Renata Molinari, Concurs Internacional Valsesia Musica, i el Premi Enescu 2007 al millor espectacle d’Enescu’s Impressions d’Enfance. Va estudiar amb Alberto Lysy i Liviu Prunaru a l’Acadèmia Internacional de Música Menuhin de Gstaad (Suïssa) i va obtenir el Màster en Música al Conservatori de Lausana, sota la tutela de Pierre Amoyal. Stănculeasa toca un Pietro Guarneri de Venècia 1730 cedit per la Göteborgs Symfoniker Vänner Society de la ciutat sueca, i un Sanctus Seraphino del 1739, que va pertànyer a George Enescu i al seu gran alumne Yehudi Menuhin.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter