La sisena temporada del cicle BCN Clàssics, corresponent al curs 2021-22, tindrà lloc entre els mesos de novembre del 2021 i maig del 2022, amb set concerts al Palau de la Música Catalana i un a l’Auditori de Barcelona. Una temporada que recuperarà la seva activitat amb normalitat tot presentant una programació protagonitzada per orquestres i solistes de primer nivell internacional que interpretaran grans obres del repertori clàssic i peces del patrimoni musical català.
Dels vuit concerts, sis seran protagonitzats per formacions orquestrals. Pel que fa a formacions mítiques amb gran prestigi en el camp de la música simfònica, el cicle convida les centenàries Filharmònica de Sant Petersburg i Orchestre de la Suisse Romande dirigides pels seus titulars, Yuri Temirkànov i Jonathan Nott, respectivament, així com l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena dirigida per Marin Alsop, degana mundial de les directores. I també l’elit mundial de la música de cambra amb l’Academy of St. Martin in the Fields, liderada per la violinista Julia Fisher, i Virtuosos de Moscou, dirigits pel veterà Vladimir Spivakov al violí. Per la seva banda, la formació La Grande Chapelle i l’Escolania de Montserrat, sota la batuta del mestre Albert Recasens, oferiran un concert coproduït conjuntament amb el cicle Palau Bach del Palau de la Música Catalana.
Pel que fa als concerts amb solistes, BCN Clàssics aposta novament pel pianista Evgeny Kissin, que oferirà un recital a L’Auditori amb obres de Bach, Mozart, Beethoven i Chopin. També presentarà en recital per primer cop a Barcelona el pianista Denis Matsuev, que desplegarà el seu potencial al piano amb obres de Haydn, Schumann, Chopin, Schubert i Stravinsky al Palau de la Música. Altres solistes destacats actuaran amb les orquestres esmentades, com Behzod Abduraimov, que interpretarà el Concert per a piano núm. 2 de Rakhmànimov amb la Filharmònica de Sant Petersburg; el flautista Emmanuel Pahud, que interpretarà el Concert per a flauta en Sol major de Mozartamb l’Orchestre de la Suisse Romande, i el violoncel·lista Kian Soltani, queserà el solista delConcert per a violoncel en La menor de Schumann amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena.
Entre les obres programades, hi destaquen la Simfonia núm. 5 de Mahler, la Simfonia núm. 7 de Dvořák, la Serenata per a cordes de Txaikovski i la Simfonia per a orquestra de corda de Xostakóvitx, al costat d’altres obres de Bach, Beethoven, Mozart, Chopin, Bizet, Haydn, Schubert,Schumann i Stravinsky. Pel que fa al repertori d’autors catalans, hi destaquen els Motets de Joan Cererols i la Missa Scala Aretina de Francesc Valls, per La Grande Chapelle i l’Escolania de Montserrat, i Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern de Xavier Montsalvatge, pels Virtuosos de Moscou.
Paral·lelament al cicle BCN Clàssics, sota la marca BCN Clàssics Km 0 la temporada que ve també es programaran un conjunt de concerts de petit format, amb intèrprets de proximitat i obres de recuperació patrimonial.
Amb entrades que oscil·len entre els 18 i els 122 euros, el cicle ofereix tres modalitats d’abonaments amb múltiples avantatges, per tal de fidelitzar el públic. Els abonats podran gaudir, de forma gratuïta, de la programació BCN Clàssics Km 0, així com d’altres activitats previstes (xerrades, assaigs, trobada amb artistes, etc.), alhora que podran escollir les millors localitats disponibles. També, en l’aposta per la creació de nous públics per a la música clàssica i l’accés dels joves als concerts, BCN Clàssics proposa preus especials adreçats a instituts i escoles i per a menors de 35 anys. La temporada de BCN Clàssics és organitzada per Tritó i Ibermúsica.
Imatge destacada: La Filharmònica de Sant Petersburg inaugurarà la temporada 2021-22 de BCN Clàssics el 24 de novembre al Palau de la Música Catalana. © Stas Levshin