Subscriu-te

El 44è Festival de Torroella estrenarà una missa encarregada a Ramon Humet sobre el lema “A recer de la fúria del món”

Del 2 al 22 d’agost, tindran lloc els 18 concerts de la 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que enguany reivindica la música com a mitjà per reforçar les nostres habilitats emocionals. Així, el plat fort de la programació serà l’estrena, al concert de cloenda i per part de l’ensemble O Vos Omnes, de la Missa Custoditus ab ira mundi, encarregada al compositor Ramon Humet sobre el lema del festival des de 2022, “A recer de la fúria del món”.

El festival arrencarà amb un concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que torna a Torroella després de més de trenta anys. Interpretarà un programa amb una obertura de Carnicer, la Simfonia concertant K364 amb Maria Florea i Isabel Villanueva de solistes i la Simfonia “Heroica” de Beethoven, dirigit per Alfons Reverté.

Fidel a l’interès per la música antiga, els tres compositors més interpretats en la història del Festival -Bach, Mozart i Vivaldi- seran presents al Festival amb un concert monogràfic cadascun. El de Bach serà un monogràfic de cantates a càrrec del Bach Collegium Japan, que debutarà a Torroella, però el compositor alemany també formarà part del programa de dos concerts de la sèrie Singulars Torroella: una versió per bandoneó a càrrec de Claudio Constantini i un del pianista de jazz Moisés P. Sánchez en format de trio. De la seva banda, la violinista Amandine Beyer al capdavant del seu grup Gli Incognti interpretarà cantates de Carl Philipp Emanuel Bach.

Pel que fa a Mozart, la Freiburg Barockorchester en tocarà simfonies i concerts per a pianoforte, mentre que Vivaldi protagonitzarà el concert de debut al Festival de Le Consort amb el jove violinista Théotime Langlois de Swarte i els seus cèlebres concerts per a violí Quatre estacions.

En el capítol del cant, destaquen l’oratori de Händel Il Trionfo del Tempo e del Disinganno -sota la direcció musical de Dani Espasa al capdavant del conjunt Vespres d’Arnadí i els solistes Sunhae Im, Núria Rial, Xavier Sabata i Juan Sancho-, The Fairy Queen de Purcell -amb William Christie, Les Arts Florissants i Jardin des Voix- i el conjunt vocal Graindelavoix -amb una selecció de polifonia anglesa, francoflamenca i espanyola basades en els laments del rei David pel seu fill Absalom i el seu amic Jonathan-.

Altres concerts que formen part del 44è Festival de Torroella són el de la clavicembalista Eva del Campo, els dos del Quartet Gerhard -per completar la integral dels quartets de corda de Xostakóvitk, iniciada el 2022-, la tornada del pianista Joaquín Achúcarro, aquest cop amb la Simfònica del Vallès, o el debut al Festival del pianista Denis Kozhukhin amb un recital amb obres de Liszt i Ligeti.

La programació es completa amb un concert gratuït a la Plaça de la Vila amb el duo Bartolomey-Bittmann i el tradicional concert de la Festa del Soci, que aquest any anirà a càrrec del Trio Fortuny.

Finalment, el Festival estrena enguany una sèrie dedicada al documental musical que obre a l’Empordà una nova seu del Festival In-Edit. La primera edició consta de quatre documentals que es presentaran tots els dilluns del 5 al 26 d’agost al Cinema Montgrí.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter