L’Associació Amics de Cervià de Ter i Ibercamera Girona presenten la sisena edició del Festival de Música del Monestir de Cervià de Ter, creat per fomentar el coneixement, la recuperació i la divulgació del patrimoni històric i cultural de la població, que conserva un dels conjunts monumentals més atractius de les terres gironines.
Cervià de Ter té un espai patrimonial consistent en el monestir de Santa Maria de Cervià, fundat el 1053 i que conserva encara l’església romànica i el claustre, a més dels vestigis mil·lenaris del castell de Cervià i del recinte emmurallat, que aquesta tardor ja seran visitables.
Creat l’any 2011 pels Amics de Cervià Antic amb l’assessorament d’Ibercamera Girona, el Festival –que enguany acull tres concerts– vol donar suport al talent musical català i fa l’aposta pels artistes emergents. Els concerts tindran lloc a l’església romànica, amb una capacitat de 200 persones i una acústica i dimensions molt adequades per a la interpretació de la música de cambra.
Fins ara, pel Festival han passat artistes com el Quartet Gerhard, el Trio Ludwig, el pianista Ignasi Cambra, el violoncel·lista Arnau Tomàs, els pianistes Luis Grané i Marc Heredia, la soprano Elena Copons i el Cor Madrigal. Enguany, el Festival de Cervià de Ter, que comença el divendres 29 de juliol, a les 22 h, comptarà amb les actuacions del Trio Ludwig (format per Arnau i Abel Tomàs i la pianista Hyo-Sun Lim), l’Ignasi Cambra Quartet (Tatevik Khachatryan, violí; David Abrahamyan, viola; Jaime Calvo-Morillo, violoncel, i Ignasi Cambra, piano) el divendres 6 d’agost, i una nova col·laboració entre la pianista russa Varvara i el violoncel·lista català Pau Codina, el dilluns 15 d’agost. L’Ignasi Cambra Quartet interpretarà obres de Schubert, Mozart i Schumann, mentre que el duo Varvara-Codina tocarà peces de Bach, Xostakóvitx i Schubert.
Les entrades tenen un preu de 12 a 16 euros i hi ha abonaments a 30 euros. Més informació i venda d’entrades a: www.ibercameragirona.cat