Subscriu-te

El Duo Sicard-Cardona, guanyador del 23è Concurs Paper de Música

El Duo Sicard-Cardona rep el premi de la mà d’Antoni Ros Marbà, amb la resta de membres del jurat

El dia 6 de maig passat va tenir lloc la prova final de la 23a edició del Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, a la Sala Paper de Música d’aquesta localitat, en la qual va resultar guanyador el Duo Sicard-Cardona, format per Víctor Sicard, baríton, i Anna Cardona, piano; els finalistes van ser el Trio Hyagnis, Trio Rodin, Fan & Midori Piano Duo, Xavier Larsson, i Nikola Tanaskovic. El jurat estava format per Antoni Ros Marbà, president, Josep M. Colom, vicepresident, i els vocals Benet Casablancas, David Alegret, Ieva Graubina i Oriol Romaní.

En total, hi van concursar 54 músics (5 solistes, 5 solistes amb acompanyant, 9 duos, 3 trios i 3 quartets) procedents d’Albacete, Barcelona, Girona, Illes Balears, Lleida, Madrid, Saragossa, Santander, Tarragona, Valladolid, i de França, Itàlia, el Japó, Sèrbia, Xile i la Xina.

El premi d’aquest concurs és la participació garantida en un mínim de 10 actuacions en festivals i cicles de concerts i el premi especial Hotel Santa Marta de Lloret de Mar de 1.400 euros. L’any passat, el violoncel·lista Maksim Diedikov i el pianista Juan Andrés Barahona, guanyadors de l’edició de l’any 2010, i els finalistes, van ser convidats a un total de 12 concerts arran de la promoció de Paper de Música.

12è Curs de Lied de Capellades

D’altra banda, entre els dies 9 i 15 de juliol de 2012 tindrà lloc el 12è Curs de Lied de Capellades, per a duos de cant i piano, a càrrec de Francisco Poyato –pianista i professor de lied a l’ESMUC– i Hervé Baunard –educador somàtic. El curs s’adreça a duos formats que vulguin ampliar coneixements en el terreny del lied.

Els objectius del curs són: aprofundir en la capacitat de pianistes i cantants d’interpretar música que ha estat escrita a partir d’un text i per a aquest text; treballar el lied com a música de cambra que és, tot incidint en els aspectes que precisament diferencien el gènere liederístic del de música de cambra instrumental, com és la implicació poesia-música; conscienciar l’intèrpret com a receptor i com a ressonador d’allò que rep; i implicar-hi la imaginació i els sentits.

El repertori que s’hi pot treballar és l’alemany, francès, espanyol o català, del classicisme als nostres dies. Cada duo portarà preparat un repertori d’almenys 25 minuts que els cantants hauran d’interpretar de memòria.

La inscripció al curs és oberta fins al dia 25 de juny de 2012. Per a més informació i condicions de participació, es pot consultar el web: www.paperdemusica.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter