Subscriu-te

El Festival de Pasqua de Cervera dedica la dotzena edició als aniversaris de Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort

Del 7 al 16 d’abril diversos espais de la capital de la Segarra acolliran una nova edició del Festival de Pasqua de Cervera, cita dedicada a la música clàssica d’autors i intèrprets catalans, que enguany presenta una desena de produccions, amb estrenes absolutes i activitats paral·leles.

L’homenatge a Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort, amb motiu del 125è aniversari del naixement respectiu, és un dels fils conductors de la programació. També hi destaca l’estrena d’una coproducció amb el FeMAP (Festival de Música Antiga dels Pirineus) amb la voluntat de teixir complicitats i sumar esforços amb altres festivals del país i, en general, l’oferta de música simfònica, de cambra, coral, d’arrel popular, del Barroc, del Romanticisme, dels segles XX i XXI…

També és important subratllar el retorn del concert escolar, després de dos anys sense poder-lo programar a causa de la pandèmia. De fet, el Festival arrencarà el 7 d’abril amb Pere i el llop, el famós conte de Prokófiev a càrrec del LleidArt Ensemble i el Ballet de Barcelona, amb coreografia d’Anna Ishii i direcció musical de Josep Miquel Mindan.

El concert inaugural serà el de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell del dia 9, titulat “Cinc veus de la música orquestral catalana”, en què la directora Gloria Isabel Ramos dirigirà obres de Jordi Nus (una altra estrena), Blancafort, Homs, Oltra i Cervelló. L’endemà, el conjunt Hirundo Maris oferirà el programa “Poesia i música”.

Després dels concerts programats a l’entorn del cap de setmana de Diumenge de Rams, la major part de l’oferta es concentrarà a la recta final de Setmana Santa. Així, entre el 14 i el 16 d’abril tindran lloc els concerts del Quartet Cosmos –amb obres de Gerhard, Blancafort, Webern i Ravel–, la Matinal Cassadó a càrrec de Pau Codina i el Trio da Vinci –que s’alternaran al llarg del matí i migdia del dia 15–, la Missa regalis de Francesc Valls a càrrec de l’Ensemble Lisboa 1740 i l’organista i director Miguel Jaloto –producció compartida amb el FeMAP–, la Matinal Blancafort en què participaran Miquel Villalba, d’una banda, i Anna Alàs, de l’altra, i el concert de cloenda a càrrec de la Coral Cantiga, que interpretarà un programa titulat “Homenatge a Mompou. Revisitant les Cançons i danses”, amb participació de Carles Marigó (piano), Teresa Nogueron (clarinet), Anna Romaní (dansa) i la direcció de Montserrat Meneses.

Entre les activitats paral·leles tot al llarg dels dies del Festival, hi ha l’exposició “Els rotlles de pianola Victòria: la història estel·lar d’una indústria fugaç” i les conferències “Manuel Blancafort: un itinerari musical”, a càrrec de Xavier Calsamiglia, i “Gaspar Cassadó: un llegat que espera”, a càrrec de Gabrielle Kaufman.

La nova imatge del Festival, que pretén expressar alhora l’esclat musical de la primavera i la delicadesa de la música clàssica, és obra de la dissenyadora Anna Domenjó, que ha elaborat una proposta conceptual i minimalista en què destaca un ocell com a espectador d’un festival celebrat en un entorn rural.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un aparador i un punt de trobada per al sector de la música clàssica a Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter