Subscriu-te

El Festival de Torroella s’adhereix al projecte EEEmerging

La col·laboració amb EEEmerging, de suport als joves grups de música antiga, convertirà la vila empordanesa en seu de residències musicals dels grups seleccionats.

El Festival de Torroella de Montgrí s’ha adherit com a coorganitzador al projecte musical europeu EEEmerging, creat el 2014 amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea amb la finalitat de donar suport als joves grups de música antiga i ajudar-los a professionalitzar-se. El Festival de Torroella de Montgrí passa a ser nou soci del projecte conjuntament amb l’Acadèmia Janáček de Música de Brno (República Txeca) i el Fòrum Nacional de Música de Breslau (Polònia). La vila empordanesa serà seu de residències musicals dels grups seleccionats pel projecte. En la seva participació en aquest projecte, el Festival de Torroella compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Un moment de l’actuació de Rumorum a Torroella de Montgrí el 15 de desembre passat. Imatge obtinguda a: www.facebook.com/FestivalTorroelladeMontgri

El primer grup que el Festival de Torroella ha acollit en residència, el 15 de desembre passat, va ser l’ensemble Rumorum, creat el 2015 a Basilea (Suïssa) –format per Grace Newcombe (veu, arpes i direcció musical), Jacob Mariani (llaüt, viola d’arc, fídula i guitarra morisca), Felix Vérry (fídula i rebec), Mara Winter (flautes) i Ozan Karagöz (veu). El Festival acollirà dos grups més en residència durant el 2019. Es tracta de La Vaghezza, grup multipremiat creat el 2016, especialitzat en música dels segles XVII i XVIII –format per Alfia Bakieva (violí), Mayah Kadish (violí), Anastasia Baraviera (violoncel), Gianluca Geremia (tiorba i llaüt) i Marco Crosetto (clavicèmbal i orgue)– i Dichos Diábolos, creat el 2013 en el si de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) –format per Emiliano Pérez (cornetto), Cristina Altemir (violí), Alfonso Barreno (flauta dolça), Dimitri Kindynis (viola de gamba i violoncel), Marc Sumsi (clavicèmbal i orgue) i Belén Vaquero (soprano). Tots dos grups oferiran concerts a Torroella de Montgrí i es beneficiaran d’una mentoria del Festival.

La Vaghezza

El projecte EEEmerging va ser creat el 2014 per: Centre Culturel de Rencontre d’Ambronay (França), el centre de música barroca i clàssica Ghislieri Musica de Pavia (Itàlia), el centre de música antiga de la Universitat Nacional de Música de Bucarest (Romania), Festival Internacional Händel de Göttingen (Alemanya), Festival Seviqc Brežice de Ljubljana (Eslovènia), National Center for Early Music de York (Gran Bretanya), Centre de Música Antiga de Riga (Letònia) i Ozangoo Productions d’Estrasburg (França), amb l’objectiu d’oferir oportunitats als joves grups de música antiga en la seva professionalització brindant-los condicions de treball òptimes, organització i suport als seus projectes per enfrontar la realitat del mercat de la música antiga. En els quatre anys d’existència s’han beneficiat del projecte EEEmerging un total de 25 grups que han participat de 70 residències, 170 concerts i enregistraments de discos.

Durant aquest any 2019 seran 6 grups els que es beneficiaran del projecte EEEmerging. Per als grups Palisander, sorgit de la Guildhall School of Music and Drama de Londres, i Dichos Diabolos, creat en el si de l’ESMUC, i que van participar al Fringe Festival de Torroella de Montgrí l’any 2016, serà el seu primer any. Dels grups seleccionats l’any 2018, seran 2 els que hi continuaran un segon any: el grup vocal Cantoría, creat en el marc del Festival Internacional de Música Antiga de Sierra Espuña (Múrcia), format a l’EMUC i que ha estat seleccionat pel circuit Festclásica 2019, i Rumorum. Per la seva banda, els grups La Vaghezza i Concerto Di Margherita es beneficiaran d’un tercer any dins el projecte EEEmerging.

Imatge destacada: una actuació del grup Dichos Diábolos. Imatge obtinguda a: www.noticies.martorell.cat/Nit dels Museus

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter