Subscriu-te

El Palau de la Música acull una exposició fotogràfica de Bill Armstrong centrada en la figura de l’heroi

El passat 7 d’octubre, es va inaugurar al Foyer del Petit Palau l’exposició “Herois i antiherois. Una aproximació humanista”, del fotògraf novaiorquès Bill Armstrong, artista convidat de la temporada 2024-25 del Palau de la Música.

L’exposició, que es podrà veure fins al proper 15 de desembre al Foyer del Petit Palau, mostra una selecció de vint-i-cinc obres de l’artista que il·lustren la campanya gràfica d’aquesta temporada del Palau, una reflexió de figures humanes i colors que reflexionen sobre la concepció de l’heroi i l’antiheroi. Les obres capturen la figura humana en una acció concreta, ja sigui a partir d’escenes bíbliques, mitològiques o històriques, que parteixen d’un dibuix o fotografia que l’artista tracta a través de la tècnica del collage jugant amb els colors del fons i de la forma fins a dur-les a intensos contrastos cromàtics. El desenfocament extrem esborra trets, dissol la identitat i enfosqueix la individualitat, però conservant l’essència del gest original, que dona com a resultat una imatge evocativa.   

En l’acte d’inauguració, Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, va destacar la presència de la figura de l’heroi i l’antiheroi que impregna totes les activitats que tenen lloc al Palau aquesta temporada a través de la programació musical, les activitats complementàries, la imatge gràfica i, també, aquesta exposició.

Per la seva part, Bill Armstrong va explicar que, a la seva obra, podem trobar figures que són com estàtues clàssiques, que mostren fortalesa i eleven l’home a la categoria d’heroi; i d’altres més fantasmagòriques, d’accent contemporani, que mostren la soledat i aïllament de l’antiheroi. A l’exposició es poden veure imatges de diferents sèries de la seva obra, com són Renaissance, Figure, Film noir i Portrait, totes, però, amb el denominador comú de la figura humana com a centre. 

Nascut a Concord (Massachusetts, EUA) el 1952 i establert a Nova York, es llicencià amb magna cum laude en història de l’art per la Universitat de Boston. L’obra fotogràfica de Bill Armstrong té com a segell creatiu l’ús del color i el difuminat, i troba en la figura humana i en l’art clàssic grec i romà una important font d’inspiració. La seva àmplia trajectòria artística inclou obres a les col·leccions del Philadelphia Museum of Art, Brooklyn Museum, Houston Museum of Fine Arts, Santa Barbara Museum of Art o Getty Center, als Estats Units, i també a diversos països europeus, com ara a la Victoria & Albert Museum de Londres o Bibliothèque Nationale de França.     

Els Museus Vaticans acullen, com a instal·lació permanent, el mural de nou fotografies que porten com a títol Sistine Chapel gestures i recullen algunes de les figures més icòniques del monumental fresc que Miquel Àngel va pintar a la Capella Sixtina.

Imatge destacada: (c) Toni Bofill.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter