El dijous 22 de setembre (20 h, Sala de Concerts), l’Orfeó Català tornarà a presentar l’atrevida i exitosa versió del Requiem de Mozart, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, direcció musical de Pablo Larraz i direcció escènica de Pere Faura. Aquest concert és una reposició de la producció que es va estrenar el 15 de juliol passat al Palau de la Música Catalana en el marc del festival Grec; una coproducció conjunta, i amb l’orquestra vallesana, que va suposar per a l’Orfeó Català una oportunitat de “sortir a escena” amb dramatúrgia i vestuari pensats per a l’ocasió.
Després de l’èxit i l’impacte en el públic i també en l’Orfeó Català, el Palau oferirà novament aquesta producció singular de la darrera obra que va compondre Mozart i de la qual l’Orfeó Català és un gran coneixedor. El cor la interpretarà sense partitura, tot movent-se per l’escenari actuant i cantant en un format teatral i en un registre diferent del concert convencional. Una versió que inclou coreografies, textos videoprojectats, un vestuari dissenyat específicament i una il·luminació especial que ajuden a “resignificar i eixamplar aquesta meravellosa partitura per convertir-la en el guió d’una experiència molt més teatral, quasi operística”, segons paraules de Pere Faura. Les parts solistes vocals seran a càrrec de la soprano Mireia Tarragó, la mezzosoprano Tànit Bono, el tenor Matthew Thomson i el baríton Ferran Albrich. El Palau enregistrarà aquest concert que es podrà veure properament a Palau Digital.
El Palau de la Música Catalana arrenca la temporada 2022-23 amb recitals de piano, un concert d’havaneres, la Simfonia del Nou Món de Dvořák i un homenatge a Leonora Milà
El proper 13 de setembre arrenca la temporada de concerts 2022-23 del Palau de la Música Catalana. Una programació atractiva i innovadora, i compromesa amb els artistes, que al llarg dels propers mesos presentarà més de 120 concerts amb els grans noms i els nous referents del panorama internacional, així com també el talent jove i la creació contemporània.
Obrirà la temporada el pianista Daumants Liepiņš (13.09.22), guanyador el 2019 del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona i erigit en un dels talents més prometedors dels darrers temps. Liepiņš proposarà una vetllada amb la virtuosa i passional Fantasia de Schumann i la Sonata núm. 8 de Prokófiev, una obra considerada com una expressió de la grandesa de l’esperit humà i inclosa en el tríptic Sonates de Guerra.
El seguirà un concert d’homenatge a la pianista i compositora Leonora Milà amb motiu del seu vuitantè aniversari (18.09.22). Dirigit per Salvador Brotons, serà protagonitzat per la Camerata Eduard Toldrà i el pianista Albert Guinovart.
L’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció d’Andrés Salado, oferirà la Simfonia del Nou Món de Dvořák (24.09.22), tot iniciant la temporada del cicle Simfònics al Palau. Aquesta obra és una de les més populars de la literatura musical i la més coneguda del compositor, que va escriure durant la seva estada als Estats Units i que fou estrenada al Carnegie Hall de Nova York amb un èxit rotund.
La Companyia Neus Mar d’havaneres presentarà Dones de sal (27.09.22), un espectacle que vol “donar visibilitat a les dones del món del mar, les dones d’abans i les dones d’ara, i també reivindicar la cara més dura del mar, la mediambiental i la migratòria”, segons el que explica la companyia.
Finalment, clourà el mes de setembre (28.09.22) el pianista Àlex Alguacil, un dels intèrprets nacionals amb més projecció, que torna al Palau amb Strauss, una estrena de Fernández-Barrero i una selecció de Goyescas de Granados.
També, ja el mes d’octubre, el dia 3 tindrà lloc el concert inaugural de la temporada 2022-23, i del cicle Palau 100, amb l’esperat retorn al Palau de la Música Catalana de Riccardo Chailly, una de les batutes més prestigioses del panorama internacional, al capdavant de l’Orchestra Filarmonica della Scala de Milà, el teatre d’òpera més famós del món. Una cita musical plena d’optimisme amb un programa que presentarà la Primera Simfonia de Beethoven i de Mahler, respectivament.
Imatge destacada: fotografia d’aquesta producció del Requiem de Mozart. ©Alice Brazzit