Subscriu-te

El Théâtre de l’Archipel de Perpinyà presenta la seva primera temporada

Daniel Tosi signa l'espectacle inaugural del Théâtre de l'Archipel de Perpinyà

El Théâtre de l’Archipel de Perpinyà inicia el 10 d’octubre les seves activitats. Espectacles de teatre, circ, dansa, música i òpera són les propostes artístiques que s’estan preparant perquè aquest equipament esdevingui un centre de difusió i creació artística clau a l’eix Llenguadoc-Rosselló i també en xarxa amb els teatres públics francesos i amb El Canal Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona a Catalunya.

L’espectacle inaugural d’aquesta primera temporada de l’Archipel és l’estrena absoluta de La Cantate de l’Archipel, una creació feta a mida per a la inauguració: música clàssica, contemporània, rock, barroc, lírica i dansa al servei del mite d’Orfeu i Euridice. Un espectacle que agrupa artistes i creadors d’ambdues bandes dels Pirineus, entre ells Carles Santos, Sol Picó i Sergi López, creat per Daniel Tosi i amb una posada en escena d’Ariel Garcia Valdés.

Al mateix temps s’inaugura un projecte arquitectònic i artístic ric, innovador, construït al voltant de la transversalitat de les disciplines, els públics i els territoris. Amb una programació de 78 espectacles, els pilars de la programació del Théâtre de l’Archipel en aquesta primera temporada són el teatre contemporani, la reinterpretació de la tradició clàssica i la programació coreogràfica, amb un accent marcat sobre la dansa contemporània, i amb directors i companyies com Peeping Tom i el seu A louer, Eric Lacascade amb Tartuffe, Philippe Adrien amb Le dindon (4 nominacions als Premis Molière 2011), Nicolai Erdman amb Le Suicide (un dels èxits d’Avinyó 2011) i un Hamlet en versió de David Bobee.

D’altra banda, l’oferta també és completa amb òperes com Rigoletto, Didon & Enée i La flute enchanté; grans concerts de música clàssica i de música de cambra, així com una programació de músiques actuals durant tot l’any. El circ actual amb 3 espectacles i dotze propostes de teatre per a públic familiar i infantil també tenen el seu espai en aquest nou equipament, on les noves creacions són l’eix fonamental entorn del qual s’articularà tota l’activitat.

El Teatre de l’Archipel de Perpinyà és un complex escènic dissenyat per l’arquitecte Jean Nouvel i comprèn quatre edificis independents i connectats: Le Granat (la sala gran, amb un aforament modulable de fins a 1.100 localitats), Le Carré (El Quadrat o sala petita, del tipus black box, amb quatre grades desmuntables que permet múltiples possibilitats escenogràfiques), el Teatre Municipal (per a espectacles de format més petit, de teatre de text, solos de dansa, arts digitals i concerts) i el Mediator (que continuarà acollint espectacles de músiques actuals i d’arts digitals, com des de fa 10 anys). Disposa així mateix d’una sala d’assaigs, amb una cinquantena de seients destinats a la premsa i als programadors, a més d’un taller de fabricació de decorats i vestuari. En total, més de 10.000 m2 de construcció. El seu director general és Domènec Reixach.

El Teatre de l’Archipel de Perpinyà forma part del projecte Escena Catalana Transfronterera, organitzat per les viles de Perpinyà i Salt. Gràcies a l’ajut financer de la Unió Europea, atorgat a principis del 2009, s’ha treballat durant 3 anys per establir un centre de creació escènica marcat per la identitat catalana i mediterrània. Els eixos principals del projecte ECT-SCT han estat la creació d’una temporada d’espectacles comuna, la coproducció d’espectacles entre el Théâtre de l’Archipel de Perpinyà i El Canal Centre d’Arts Escèniques de Salt, i la vehiculació de públics a banda i banda de la frontera política, basant-se en un mateix territori cultural.

Més informació sobre aquest equipament a: www.theatredelarchipel.org

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter