#ElPalauACasa
#PalauDigital
Palau Digital ofereix en streaming i de manera gratuïta la marató de les nou Simfonies de Beethoven amb Gustavo Dudamel i properament la Segona Simfonia de Mahler amb el mateix director durant els dies que duri el confinament. El Palau de la Música Catalana continua a prop del públic i de tota la ciutadania oferint contingut musical i divulgatiu a través de la plataforma Palau Digital i de les xarxes socials.
Ara més que mai el Palau de la Música Catalana vol continuar a prop del públic i de la ciutadania oferint continguts musicals a través de la plataforma Palau Digital (www.palaudigital.cat) i de les xarxes socials. El Palau Digital, la plataforma virtual de continguts llançada fa un any per posar a l’abast de tothom l’actualitat, els concerts i els continguts musicals del Palau i de la família coral de l’Orfeó Català, s’actualitza aquests dies per mantenir viva l’activitat musical durant el període de confinament provocat per la COVID-19.
La principal novetat és que Palau Digital torna a posar a disposició del públic a partir d’avui la marató de les nou Simfonies de Beethoven, dirigides per Gustavo Dudamel, amb l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar (cinc concerts que van tenir lloc el mes de març del 2017), i properament també la Segona Simfonia de Mahler, amb el mateix Gustavo Dudamel, la Filharmònica de Munic, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, que va tenir lloc el mes de juny del 2019. Ambdós projectes, estaran disponibles en streaming de manera gratuïta, gràcies a la generositat de Camera Lucida Productions (Simfonies de Beethoven) i Unitel (Segona de Mahler) i del mateix Gustavo Dudamel, mentre duri el període de confinament decretat per les autoritats.
Properament, també estaran disponibles algunes de les darreres produccions del Cor de Cambra del Palau com són: A prayer for Peace, que va incloure l’estrena de l’obra d’encàrrec a David Lang, Stateless; Tradició i Creació, un recorregut per la història del patrimoni coral català; i La justa, una versió escenificada d’aquesta ensalada de Mateu Fletxa.
D’altra banda, continuen accessibles La consagració de la primavera amb l’Orquestra Simfònica Gran Teatre del Liceu i el director Josep Pons, el concert escenificat de Dido & Aeneas amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, el Concert de Sant Esteve, amb la família coral de l’Orfeó Català, en el qual es van estrenar quatre noves obres de compositors contemporanis, i la cantata infantil Daltabaix a la ciutat, amb els Cors Petits i Mitjans de l’Orfeó Català i els Cors Petits, Mitjans i Grans d’El Virolet.
A més, gràcies a la col·laboració amb l’ECHO i altres institucions i productores, el Palau anirà ampliant el seu catàleg al llarg d’aquest període de temps.
El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), la «Revista Musical Catalana», la família coral de l’Orfeó Català i el Servei Educatiu també se sumen a aquesta iniciativa per oferir plegats tot tipus de propostes que s’aniran compartint els propers dies.
Novetats en la proposta de continguts
A més dels dos projectes amb Gustavo Dudamel accessibles des de la plataforma Palau Digital, també s’oferiran a través d’streaming i simultàniament als corresponents perfils de Facebook, concerts d’altres institucions musicals de referència que formen part de la xarxa internacional ECHO (European Concert Hall Organisation), de la qual el Palau de la Música Catalana és membre. Aquesta iniciativa neix de la solidaritat entre institucions musicals que comparteixen un treball conjunt des de fan anys, i que demostra que en moments com aquests es poden continuar donant suport conjuntament amb aquest intercanvi digital de concerts.
Palau Series: Palau 360º i el documental Resurrecció
A banda de les novetats esmentades, el Palau Digital continua oferint la seva nova sèrie de càpsules de vídeo titulada Palau 360º, dedicada a donar a conèixer des de diversos punts de vista el Palau en tot el seu abast, i permetent al públic entrar a la realitat del Palau des de casa: com és el projecte artístic, conèixer el projecte social del Palau, el dia rere dia de l’Orfeó Català, etc. Palau 360º s’ampliarà properament amb nous vídeos per mostrar-ne més vessants, com l’Escola Coral o la conservació del patrimoni, i s’hi oferiran vídeos que donaran veu als protagonistes del Palau, com són els mecenes, abonats, cantaires, treballadors o els mateixos artistes.
A més, continua disponible el documental elaborat per la pròpia institució titulat Palau de la Música Catalana. Resurrecció, en el qual s’explica per primera vegada des de dins el que ha permès al Palau superar la crisi de l’escàndol Millet.
Llista de reproduccions, reptes i altres propostes a les xarxes socials
El Palau també crearà playlists o llista de reproduccions amb una selecció d’enregistraments dels artistes i de la programació que ha hagut de ser cancel·lada o posposada. En aquest sentit, ja s’ha compartit l’assaig general de la Passió segons sant Joan de J. S. Bach que Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale Gent havien d’interpretar ahir dijous al Palau.
Addicionalment a l’oferta disponible al Palau Digital, s’està treballant en una sèrie d’accions per donar veu a la família coral de l’Orfeó Català, que aquests dies ha hagut d’aturar la seva activitat coral d’assaigs i concerts. L’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, el Cor Jove, el Cor de Noies i els cors Mitjans, Infantil i Petits estan preparant una selecció de recomanacions de repertori coral que es presentaran properament també en forma de playlists. A més, els cantaires i directors dels cors estan preparant també algunes sorpreses musicals que es compartiran ben aviat per les xarxes.
El trivial del Palau
Amb la col·laboració del CEDOC i la «Revista Musical Catalana» s’està treballant en la creació d’un repte virtual a través d’Instagram, en què setmanalment es proposaran una sèrie de preguntes sobre fets, concerts, personalitats i artistes que han format part de la història i l’actualitat més recent del Palau de la Música Catalana.
Els més menuts podran gaudir també de les músiques dels concerts-espectacles que el Servei Educatiu ofereix durant la temporada. Aquesta oferta musical, ja disponible al web del Palau de la Música, estarà acompanyada de propostes educatives que les famílies podran fer a casa.
Podeu seguir tota l’actualitat al web del Palau de la Música Catalan www.palaumusica.cat, al Palau Digital www.palaudigital.cat i a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb les etiquetes:
#PalauDigital
#quenoparilamúsica
#elPalauAcasa
Imatge destacada: Gustavo Dudamel. ©Antoni Bofill