Subscriu-te

Estrena de ‘Fang i setge’, el musical de 1714

L’equip artístic de Fang i setge en la presentació oficial del musical el 19 de setembre passat a la seu de l’SGAE a Barcelona
L’equip artístic de Fang i setge en la presentació oficial del musical el 19 de setembre passat a la seu de l’SGAE a Barcelona

El proper 13 de desembre s’estrenarà al Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat el musical sobre la desfeta de 1714 Fang i setge, dirigit per Joan Font –director de Comediants– i que signen Salvador Brotons en la part musical (direcció i composició), Josep Pedrals en el text de les cançons, Marc Rosich en la dramatúrgia i Toni Mira en la coreografia. Entre el centenar d’actors que pujaran a l’escenari, hi figuren Lloll Bertran, Neus Pàmies, Pep Molina, Teresa Vallicrosa, Oriol Genís, Albert Gràcia, Jordi Llordella, Marc Pujol i Aina Sànchez. En l’apartat musical, hi intervindrà una orquestra d’una vintena de músics junt amb un cor mixt i un cor infantil. L’espectacle és produït per Carles Farràs.

Fang i setge, que fa més d’un any que s’està gestant, està estructurat en dos actes, se situa als dies del setge de Barcelona i la nit del 10 de setembre de 1714, i pretén divulgar part de la història de Catalunya per mitjà de la vida quotidiana dels personatges.

Joan Font, director de Comediants i responsable de la posada en escena, va explicar –en la roda de premsa de presentació del musical aquest setembre passat– que Fang i setge tindrà una posada en escena “no realista, intemporal i amb imatges colpidores”. “Voldria que fos un espectacle emocionant que faci plantejar coses; no és una obra per mirar-se el melic, és una reflexió sobre els moments actuals i el futur, així com l’engany constant del poder, perquè no hi hagi més setges com aquell”.

Fang_i_setge_cartell

Marc Rosich, dramaturg, va destacar que aquest musical “no vol ser un pamflet, sinó que vol explicar la realitat del que va passar a través de la quotidianitat”. Així, “els protagonistes són la gent del carrer que va patir el setge, el retrat de quatre dones de diferents edats i condicions que viuen la vida dia rere dia”. I va afegir que “també hi trobarem tòpics com el seny i la rauxa, l’escatologia, el pactisme o els Millet que tots portem a dins”.

Pel que fa a la composició musical, Salvador Brotons s’enfronta al seu primer musical. En aquest sentit, va dir que la música que ha compost s’allunya del seu estil habitual. “És música d’estètica romàntica tonal, molt cromàtica i directa, amb moltes repeticions de temes perquè la primera vegada que el públic l’escolti ja s’hi enganxi.”

Per la seva banda, l’actriu Lloll Bertran interpreta la Núria, una de les quatre dones protagonistes, propietària d’una naviliera que s’enriqueix sense escrúpols. “Mai no havia fet de dolenta tan dolenta, però quan hi ha desastres hi ha gent que fa fortunes”, va assegurar.

La producció, de gran envergadura, té un pressupost de 700.000 euros i es representarà en 13 úniques funcions els dies 13, 14, 20, 21, 26, 27 i 28 de desembre i els dies 2, 3, 4, 9, 10 i 11 de gener de 2015. Per a més informació: www.facebook.com/fangisetge i www.lapassio.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter