Subscriu-te

La Diputació de Girona presenta 78 RPM. Foment de la Música a les Biblioteques

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta 78 RPM. Foment de la Música a les Biblioteques, un projecte pilot per incrementar la presència i difusió de la música en aquests equipaments públics.

Davant del descens continuat del préstec de CD, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons, els espais i la creació d’una xarxa d’activitats que tindran lloc aquesta tardor en vuit biblioteques de les comarques gironines.

Seran vint-i-quatre sessions, entre octubre i desembre, amb activitats formatives i divulgadores de petit format, dirigides a tot tipus de públic. Tres sessions a cada biblioteca al voltant d’un mateix fil conductor, que comptaran amb la participació d’artistes i/o conductors locals, en una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques i les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis. En aquesta primera edició participaran artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Gerard Quintana, Núria Graham, Roger Mas, Cala Vento o David Carabén, entre d’altres.

L’activitat, que començarà el proper 20 d’octubre, arribarà a Blanes (Biblioteca Comarcal), Caldes de Malavella (Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia), Girona (Biblioteca Carles Rahola), la Bisbal d’Empordà (Biblioteca Lluïsa Duran), Figueres (Biblioteca Fages de Climent), Puigcerdà (Biblioteca Comtat de Cerdanya), Ripoll (Biblioteca Lambert Mata) i Calonge (Biblioteca Pere Caner), amb sessions de discos, presentacions de llibres o cicles de poesia i música, entre d’altres.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden efectuar a les mateixes biblioteques; les activitats seguiran les recomanacions per a la prevenció de la COVID-19, d’acord amb el Pla de Represa del Sector Cultural: Biblioteques aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT. Podeu veure el detall de les sessions en aquest enllaç.

Pel que fa als fons, el projecte pretén analitzar en profunditat els catàlegs i oferir les col·leccions de forma expositiva, tot apostant per fer visibles els artistes locals i/o emergents. Així mateix, el projecte considera que cal tenir en compte les diverses comunitats culturals presents al municipi. I també apostar per la convivència de suports (físics i virtuals). Finalment, s’està treballant per fomentar el préstec de documents relacionats amb la música en qualsevol format. Pel que fa als espais, cal plantejar zones d’audició ben equipades, així com proporcionar llocs per a activitats de petit format de caràcter formatiu i pedagògic que despertin el gust per la música i la descoberta de nous estils musicals.

Imatge destacada: Biblioteca Carles Rahola de Girona

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter