Subscriu-te
,

La directora i pedagoga Ester Bonal, Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla

Ester Bonal
Ester Bonal

Els guardons es lliuren avui dilluns, 24 de novembre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

La directora coral i pedagoga Ester Bonal i Sarró (Barcelona, 1964), directora de Xamfrà i El Teler de Música, i membre de la Fundació l’ARC Música, ha estat distingida amb un dels sis Premis d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla en la 32a edició, corresponent a aquest any 2014. Ester Bonal és membre del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, ha dirigit les corals infantils l’Esquitx i L’ARC i ha exercit com a professora de música en instituts, on ha dut a terme una sèrie de projectes multidisciplinaris amb la música com a eix vertebrador. És directora dels cors infantil i de noies de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona i membre del Patronat de la Fundació l’ARC Música, entitat que gestiona l’esmentat equipament municipal, i directora de Xamfrà, Centre de Música i Escena, que promou la participació cultural i la inclusió social, i que ella mateixa també va impulsar. Dirigeix l’espai virtual El Teler de Música, una iniciativa d’emprenedoria social de la Fundació l’ARC Música per contribuir a la formació continuada i la reflexió compartida de mestres de música, i per ajudar a la sostenibilitat de Xamfrà.

La Fundació Lluís Carulla fa l’acte de lliurament dels Premis d’Actuació Cívica de l’edició de 2014 avui dilluns, dia 24 de novembre, a les set del vespre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcalde Xavier Trias presidirà l’esdeveniment. A banda d’Ester Bonal, els guardonats d’aquesta 32a edició són: Irene Coghene (l’Alguer), activista cultural per la llengua i la cultura alguereses; Montserrat Fontané (Girona), cuinera i mare dels cuiners germans Roca; Tomeu Martí i Florit (Palma), activista cívic, gestor cultural, periodista i escriptor; Rosa Serrano i Llàcer (Paiporta), una de les fundadores de l’Escola Gavina a Picanya l’any 1975, escola pionera en l’ensenyament en català al País Valencià, i Emigdi Subirats i Sebastià (Campredó), professor d’anglès i dinamitzador cultural de les Terres de l’Ebre en certàmens culturals.

El jurat d’aquesta edició dels Premis d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla ha estat integrat per Antoni Bassas, Jordi Carulla-Ruiz, Carles Duarte, Vicent Partal i Damià Pons.

Els Premis d’Actuació Cívica, que va crear la Fundació Carulla l’any 1983, són sis guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, destinats a fer conèixer i distingir la tasca (generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar) de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret i l’acció social i cívica.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter