Subscriu-te

La primera edició del Concurs Internacional de Joves Artistes de Barcelona (BIYAC) reunirà vint-i-dos virtuosos de corda d’entre 6 i 14 anys

Els propers dies 15 i 17 de desembre, el Reial Cercle Artístic acollirà les dues proves de la fase presencial del Concurs Internacional de Joves Artistes de Barcelona (conegut com a BIYAC per les seves sigles en anglès), una nova convocatòria que reunirà una vintena de virtuosos de corda d’entre 6 i 14 anys a la capital catalana.

Després d’una primera ronda virtual, a la qual s’han presentat 66 joves talents de violí i violoncel, han estat seleccionats vint-i-dos participants de més de dotze països -com ara la Xina, Corea, Rússia, Austràlia, França, Suïssa i Romania, tres dels quals catalans-.

La fase presencial del concurs constarà de dues parts, totes dues obertes al públic: una ronda en directe el dia 15, amb participació dels vint-i-dos participants acompanyats al piano per Irina Veselova, i el concert de gala, dos dies més tard, en què sis finalistes actuaran acompanyats per l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona, sota la direcció de Miquel Massana.

Tots els participants a la ronda presencial rebran premis de les marques col·laboradores. Per als tres finalistes, hi haurà, a més, premis econòmics -d’un màxim de 1.000 €-, i el primer serà obsequiat amb un concert com a solista amb l’Orquestra de la Universitat de Barcelona durant la temporada 2025-2026.

El jurat, presidit per Svietlana Makarova, està format per set professors i intèrprets de prestigi internacional, tres dels quals treballen en orquestres catalanes: Kostadin Bogdanoski i Cristoforo Pestalozzi, a l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, i Javier Mateos, a l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Com a part del programa social, l’Associació Riborquestra, que promou una orquestra comunitària i intergeneracional al Districte de Ciutat Vella, acollirà en famílies alguns dels participants. Així mateix, els infants de l’associació podran assistir als assajos generals previs al concurs. D’altra banda, els joves concursants tindran a disposició un programa d’activitats paral·leles, que inclou una visita guiada a Barcelona, una al Palau de la Música i una oferta de classes magistrals.

El BIYAC té el suport, entre d’altres, de l’Associació d’Intèrprets i Executants, Casa Rússia o l’editorial Brotons Mercadal, i neix apadrinat per dos prestigiosos certàmens barcelonins: el Concurs Maria Canals de piano i el Concurs Internacional de Música i de Cant de les Corts. A escala nacional, compta amb l’aliança del Concurso Jóvenes Intérpretes Ciudad de Estepona -la guanyadora de l’última edició a Estepona, Martina Moliner, és una dels concursants seleccionats-.

Imatge destacada: © The Violin Channel.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter