La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia, estrena avui divendres a l’Auditori de Girona l’òpera Llull, el seu projecte més ambiciós. Creada especialment per a l’SCCC, l’òpera (amb pròleg i dos actes) té llibret de l’escriptor de Jaume Cabré, música de Francesc Cassú i direcció escènica de Xavier Albertí; la història gira al voltant d’una de les figures cabdals de la literatura catalana: Ramon Llull. Llull es podrà veure en dues úniques funcions: avui divendres, 23 de novembre, i demà dissabte, 24 de novembre, a l’Auditori de Girona, en col·laboració amb el festival Temporada Alta.
Llull és un dels primers projectes amb què va començar a treballar l’SCCC, fins i tot abans de la mateixa creació del projecte musical. L’any 2004, Narcís i Josep Lagares, responsables de Metalquimia, es van plantejar el repte de crear, a partir del llenguatge universal de la música, una “òpera de gran creativitat argumental, elevada qualitat i elaboració musical, d’esperit emocional, amb vocació global i que sobretot traspués catalanitat, és a dir, un instrument de transmissió cultural que fos capaç de portar l’essència de Catalunya, de la Mediterrània, de la nostra gent, la nostra cultura i la nostra història, als diferents pobles del món”, explica Lagares. Com en els anteriors treballs de l’SCCC, aquesta obra també s’editarà.
Llull serà interpretada per la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-reig, amb els solistes vocals Roger Padullés, Marta Mathéu, Gemma Coma-Alabert, Toni Marsol i Ferran Frauca, entre d’altres. Llull explica les aventures i desventures del filòsof mallorquí a Jerusalem, on l’intentaran matar, el tancaran a la presó i, fins i tot, es retrobarà amb la seva filla.
Les entrades es poden adquirir a: www.temporada-alta.com.
Imatge destacada: presentació de Llull als mitjans de comunicació dimecres passat, amb alguns dels seus protagonistes