Subscriu-te

La Simfònica de Cobla i Corda presentarà el seu nou disc ‘Cançó d’amor i de guerra’ els dies 24 i 25 de novembre a l’Auditori de Girona

Imatge dels solistes i narradors durant l’enregistrament. © Pere Duran/Nord Media
L’SCCC durant un assaig. © Pere Duran/Nord Media

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) presentarà els dies 24 i 25 de novembre a l’Auditori de Girona el seu nou treball discogràfic amb l’enregistrament de Cançó d’amor i de guerra, la sarsuela catalana per excel·lència i una de les peces més grans i emblemàtiques de la lírica catalana. Aquest és el novè disc de l’SCCC, el projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia en col·laboració amb l’Auditori de Girona.

Aquest nou treball discogràfic compta amb la participació de solistes catalans de primera línia com són Marta Mathéu, Roger Padullés i Toni Marsol en els papers principals i amb la Polifònica de Puig-reig a les parts corals, dirigits per Francesc Cassú. Segons el director, “ha estat tot un repte agafar la peça original datada del 1926 i adaptar-la al sector de fusta i metall de l’SCCC. Amb l’ajuda de tot l’equip i de tots els músics hem aconseguit traslladar-la al segle XXI”. El darrer enregistrament de Cançó d’amor i de guerra es va fer l’any 1974, amb Montserrat Caballé, Josep Carreras i Vicenç Sardinero en els papers protagonistes i l’Orfeó Gracienc a les parts corals, sota la direcció d’Antoni Ros Marbà.

Enregistrament del disc a l’Auditori de Girona. © Pere Duran/Nord Media6

Amb aquesta nova versió de l’obra composta per Rafael Martínez Valls l’any 1926, s’ha comptat amb l’assessorament de Joan Casas, productor artístic, que va fer-ne l’edició crítica l’any 2006. Casas explica que “s’han recuperat dos números totalment inèdits que estaven escrits en les partitures originals però que no s’havien enregistrat. El disc també inclourà per primera vegada els textos parlats, la qual cosa permetrà seguir el fil argumental de l’obra”. Prohibida inicialment per la censura de l’època, la trama de l’obra ens situa a un poble del Vallespir durant la Revolució Francesa i reflecteix el complicat moment històric, social i individual viscut en aquestes terres a final del segle XVIII.

El concerts formen part de la temporada de tardor de l’Auditori de Girona. Una temporada que en l’àmbit de la música clàssica inclou el concert de Rinaldo Alessandrini amb el Concerto Italiano, amb l’Ofrena musical de J. S. Bach (30 de novembre); els Gabrieli Consort & Players, sota la direcció de Paul MacCreesh, amb El Messies de Händel (16 de desembre), i els artistes locals: el duo de pianos a quatre mans format per Carles Lama & Sofia Cabruja (26 d’octubre) i la pianista Maria Canyigueral (12 de novembre).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter