Subscriu-te

La tercera edició del cicle Off Liceu inclou l’obra de deu compositors nacionals

El Gran Teatre del Liceu ha presentat la tercera edició del cicle de concerts Off Liceu- Diàlegs Musicals, la programació alternativa a la cartellera principal del Teatre que tindrà lloc els dies 15 de febrer, 22 de març i 3 de maig.

Després de l’èxit aconseguit els primers dos anys, en què es va superar el 85% d’ocupació i amb diversos sold outs, el cicle inclourà les últimes creacions d’Aurora Bauzà, Pere Jou, Oriol Saladrigues, Oriol Mula, Raquel Rodríguez, Ariadna Alsina, Xavier Pagès-Corella, Bernat Vivancos, Marc Timón i Agustí Charles. Així, durant tres nits, el Foyer del Liceu rebrà deu compositors i diferents formacions musicals, audiovisuals i poètiques per oferir una programació que amplia l’oferta musical del Liceu creant interès pels nous formats, les noves obres i els seus compositors. Cites que permetran donar una visió de la realitat musical actual.

La selecció de les obres, que té la veu com a nexe, ha volgut reflectir diferents estils i creadors que s’acompanyaran de conjunts vocals i instrumentals, sempre en format de cambra, per tal de mostrar una visió polièdrica de la realitat musical actual. Un presentador s’encarregarà de conduir aquestes vetllades, a fi de situar el públic en context i generar un debat enriquidor que tregui profit de comptar amb els compositors a la sala.

La primera cita serà el 15 de febrer, a les 20 h, i tindrà com a protagonistes Aurora Bauzà i Pere Jou, dos joves compositors que amb la nova creació I am (t)here, de la qual també són intèrprets, exploren els processos de construcció de la identitat mitjançant la veu i la música electrònica. N’agafarà el relleu Oriol Saladrigues amb Fors seulement l’atente…, una obra on la veu esdevé la protagonista exclusiva i s’encarna en el quintet format per Marta García Cadena (soprano), Marta Valero (mezzosoprano), Carles Prat (tenor), Víctor Vilca (baríton) i Germán de la Riva (baix). Culminaran la nit Oriol Mula amb Pelegrins, una peça de dansa amb una mirada multidisciplinària ideada per Miquel Barcelona en la qual es reflexiona sobre la figura del pelegrí en el context contemporani. La presentació i dinamització del diàleg serà a càrrec de Pep Gorgori, musicòleg i periodista.

© Antoni Bofill

La segona nit serà el 22 de març i s’hi estrenarà una obra de nova creació de la compositora Raquel Rodríguez titulada Illayah, un argument fictici al qual posarà veu la mezzosoprano Lidia Vinyes-Curtis acompanyada de piano, violí i violoncel. La també compositora Ariadna Alsina presentarà Ne pleurez pas insectes, una obra entorn de la idea de l’efímer que juga amb diferents formes contrastants de temps musical i amb la veu de la soprano Marta Fiol. La vetllada, la tancarà Xavier Pagès-Corella amb la seva nova obra Dillie (o la inèrcia dels cossos lliures), un text de Joan Duran i Ferrer convertit en monodrama de caràcter operístic per a tenor (Roger Padullés) i quartet instrumental (Barcelona Modern Ensemble). La presentació serà a càrrec d’Anna Pérez Pagès, periodista, directora i presentadora del programa Àrtic de Betevé.

La darrera nit de l’Off Liceu, l’obrirà el 3 de maig Bernat Vivancos amb la peça Nigra es, pulchra sum, una història d’amor basada en dos textos bíblics del llibre del Càntic dels Càntics que serà interpretada a cappella pel sextet format per Laia Frigole (soprano), Marta García Cadena (soprano), Marta Valero (mezzosoprano), Carles Prat (tenor), Víctor Vilca (baríton) i Germán de la Riva (baix). Marc Timón n’agafarà el relleu amb una obra inèdita, Apologia i escarni de l’estupidesa humana, que ell mateix interpretarà al piano acompanyat d’Alba Haro al violoncel –la peça també comptarà amb un violí– i les veus d’Elena Tarrats (soprano) i Ivan Labanda (tenor), que mostraran “pornogràficament i delirantment” l’absoluta estupidesa de l’amor d’una parella, la vida i el món que els envolta. El cicle, el clourà Agustí Charles amb Primary Colours reloaded, una obra per a dues veus: Anaïs Oliveras (soprano) i Marta Valero (mezzosoprano) i dos percussionistes, basada en quadres de Kazimir Severinovich Malevich. Albert Galceran, periodista i divulgador musical, s’encarregarà de presentar la sessió.

Imatge destacada: © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter