L’Associació Muzio Clementi de Barcelona en col·laboració amb el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, organitza aquests mesos d’octubre i novembre un nou cicle de tres concerts en els quals es tocarà un piano de l’època de Clementi que l’entitat dedicada a la reivindicació del compositor acaba de restaurar.
Així, els propers 20 i 27 d’octubre i 3 de novembre arrencarà el nou cicle anomenat Con spirito, una expressió de caràcter que els compositors empren sovint a les partitures i que Muzio Clementi feia servir particularment, alhora que il·lustra la personalitat i trajectòria d’aquest compositor i fabricant de pianos.
Diversos intèrprets tocaran peces de Clementi i altres compositors predecessors, contemporanis i posteriors a ell en un piano de cua Collard & Collard late Clementi de 1847. A més d’haver-se encarregat de la restauració, l’Associació Muzio Clementi ha signat un conveni de cessió temporal de l’instrument al Conservatori Municipal de Música de Barcelona per tal que pugui tenir un ús musical i educatiu a l’abast de la ciutat.
El primer concert del cicle, divendres 20 d’octubre, anirà precedit d’una presentació del piano i del projecte musical i educatiu a càrrec de Joan Josep Gutiérrez -vicepresident de l’Associació Muzio Clementi- que començarà a dos quarts de set, mentre que l’hora d’inici de tots tres concerts seran dos quarts de vuit del vespre, a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
El dia 20, els pianistes Rubén Godina i Albert Mañosa interpretaran obres de Bach i Clementi; el dia 27, Roger Illa tocarà Clementi i Beethoven, i el dia 3 de novembre, serà el torn de la cantant Marta Rodrigo i la pianista Marina Rodríguez Brià, que oferiran una selecció d’obres vocals de Clementi, Sor, Berger i Mendelssohn.
Nascuda l’any 2017, l’Associació Muzio Clementi treballa per difondre el coneixement d’aquesta important figura musical i estudiar la influència que ha tingut a Catalunya a través de la seva obra, els seus instruments i la seva relació més o menys directa amb compositors catalans i de la resta de la península Ibèrica. El passat mes de juliol, va ser declarada d’interès públic per la Generalitat de Catalunya.