504 concerts, 6 festivals, 15 cicles o sèries, 15 estrenes mundials, 18 estrenes nacionals, 51 obres patrimonials i 11 encàrrecs. Són algunes de les grans xifres de la propera temporada de L’Auditori, que tindrà per lema “(Contra) natura”.
L’equipament enfoca aquesta segona part del relat artístic en forma de díptic encetat la temporada passada amb “Poder o revolta” des de dues vessants complementàries: la natura com a font d’inspiració -i per això programa obres com la Simfonia Alpina de Strauss, la Pastoral de Beethoven o La mer de Debussy- i el conflicte entre ésser humà i natura -d’aquí, la música electrònica de Ryoji Ikeda o Music for airports de Brian Eno-.
Pel que fa a l’OBC, en la tercera temporada amb Ludovic Morlot com a director titular i la primera amb Stephanie Childress com a principal convidada, interpretarà obres com la Simfonia Tità de Mahler, la Cinquena de Sibelius, el ballet complet Daphnis et Chloé i l’òpera L’heure espagnole de Ravel, a més de l’estrena del Dream Requiem de Rufus Wainwright, coencàrrec de L’Auditori, que es podrà sentir al Palau de la Música.
L’orquestra convidarà artistes rellevants tant nacionals -Núria Rial, Alba Ventura, Albert Cano Smit o Sílvia Pérez-Cruz en són alguns- com internacionals -Renaud Capuçon, Frank Peter Zimmermann, Julia Hagen, Gautier Capuçon, Jan Lisiecki o Leif Ove Andsnes, entre molts altres- i programarà obres patrimonials com els Concerts per a violí i clavicèmbal de Robert Gerhard, que també enregistrarà.
Pel que fa a la Banda Municipal de Barcelona, retrà homenatge al compositor Amand Blanquer i commemorarà el centenari de la mort de Puccini, el 150è aniversari de la mort de Bizet i el centenari del concert en què la va dirigir Richard Strauss a la plaça Sant Jaume, a més d’estrenar obres de José M. Sánchez-Verdú, David Moliner, Pacho Flores, Eduardo Betes o Ricardo Mollá.
En l’àmbit de la música de cambra, se celebrarà la tercera edició de la Biennal de Quartets i el cicle Intocables, que convida solistes de renom que toquen amb l’OBC també en format solista o cambrístic. Hi passaran Janine Jansen o Augustin Hadelich, entre d’altres. També tornarà el festival Emergents.
D’altra banda, la música antiga continuarà amb el cicle El so original de Jordi Savall -amb obres de Schumann, Schubert, Bruckner i la Missa en Do menor de Mozart- i el festival Llums d’Antiga -que programarà l’oratori El hijo pródigo de Carles Baguer o el Rèquiem de Cererols-.
Pel que fa a nova música, L’Auditori dedicarà una atenció especial a dos compositors, la sueca Lisa Streich i el català José Río-Pareja, de qui s’estrenaran obres d’encàrrec i que col.laboraran amb institucions com l’orquestra WDR de la Ràdio de Colònia, la Reial Filharmònica d’Estocolm o el Festival de Lucerna.
En l’àmbit del jazz, se celebrarà la segona marató del gènere i actuaran artistes com Tarta Relena o Marco Mezquida.
El Museu de la Música, de la seva banda, dedicarà dues exposicions a la música antiga i a Carles Santos. I el Servei Educatiu substituirà l’espectacle “Mambo” per un nou projecte de la Banda Municipal titulat “Bandàstic”.
El segell discogràfic digital de L’Auditori incrementarà el seu catàleg amb obres de Guinovart, Brotons, Raquel Garcia Tomás, Hector Parra, Gabriella Smith o Cassandra Miller, entre altres.
I l’equipament posa en marxa dues noves modalitats d’abonament flexible, per a tres i deu concerts, que es podran escollir a última hora i estaran operatius durant tot un any.
Imatge destacada: (c) May Zircus.