El proper dilluns, 5 de novembre (20.30 h), l’Auryn Quartet inaugura la segona edició del cicle Da Camera, la temporada de cambra del Palau de la Música Catalana, coproduïda amb Ibercamera, que va néixer l’any passat amb la voluntat d’esdevenir la temporada de cambra de referència a la ciutat de Barcelona.
Amb una trajectòria de 25 anys i amb els mateixos membres fundadors, el Quartet Auryn és un dels més valorats actualment, que destaca per la tècnica, la maduresa i la intensitat expressiva. L’Auryn Quartet ha ofert concerts a totes les capitals musicals del món i en festivals importants. A més de les gires regulars pels Estats Units, actua sovint a Rússia, Amèrica del Sud, Austràlia i el Japó. El quartet es va beneficiar del mestratge de l’Amadeus Quartet, a Colònia, i del Quartet Guarneri, a la Universitat de Maryland. Ja l’any 1982 li van ser atorgats els premis de dos concursos de referència: l’ARD de Munic i el Concurs Internacional de Portsmouth. El 1987 va guanyar també el concurs de la Unió Europea de Radiodifusió. La formació actua sovint al Carnegie Hall de Nova York i és quartet en residència del Festival Schubert de la Universitat de Georgetown, a Washington, i de les Jornades Musicals de Mondsee. Molts dels seus enregistraments han estat distingits amb el Diapason d’Or, el Premi de la Crítica Musical o el CD Classic Award.
L’Auryn Quartet –format per Mattias Lingenfelder i Jens Opperman, violins; Stewart Eaton, viola, i Andreas Arndt, violoncel– interpretarà al Palau de la Música un programa centrat en La mort i la donzella de Franz Schubert. El Quartet en Re menor, amb l’apel·latiu de La mort i la donzella, és una de les obres de cambra més desesperades d’un Schubert conscient de la seva greu malaltia i que depassa el marc sonor del quartet de cordes per assolir una dimensió quasi orquestral. El concert es completarà amb el Quartetto serioso de Beethoven, obra situada al cim de la maduresa del compositor, i el Quartet en Fa major, op. 77 núm. 2 de Haydn, considerat per alguns la seva obra més important per a formació de cambra, plena d’idees d’una gran calidesa expressiva, inserides en un entramat fortament polifònic.
La resta de la temporada inclou cinc concerts més. La presència internacional compta, a més de l’Auryn Quartet, amb el trio integrat pels destacats solistes Viviane Hagner (violí), Daniel Müller-Schott (violoncel) i Jonathan Gilad (pian), el 23 d’abril de 2013, amb obres de Mozart, Ravel i Txaikovski; el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras, que oferirà en una mateixa nit la integral de les Suites de Bach, el 3 de maig de 2013, i l’actuació del pianista Aleksandr Melnikov en duo amb la violinista Carolin Widmann el 25 de juny de 2013, amb obres de Schubert, Bach i Bartók.
Pel que fa a la presència d’intèrprets catalans, el cicle oferirà l’actuació del Trio Ludwig (22 de gener de 2013) –format per Abel Tomàs, violí; Arnau Tomàs, violoncel, i Hyo-Sun Lim, piano–, que interpretarà obres de Joan Guinjoan –compositor resident del Palau–, Beethoven i Xostakóvitx; i el pianista Enrique Bagaría, amb la formació anglesa Elias String Quartet (14 de febrer de 2013), interpretant obres de Haydn, Janáček i Dvořák.
Més informació i venda d’entrades: www.palaumusica.cat.