La nova temporada de concerts de l’Orquestra Camera Musicae (OCM) comença aquest diumenge, 27 d’octubre, a les 18.30 h, al Teatre Tarragona de la capital tarragonina. Un concert que s’emmarca en la celebració dels 70 anys de la publicació d’El petit príncep d’Antoine de Saint-Exupéry –amb l’estrena de l’obra del mateix nom, composta per Carlota Baldrís– i del bicentenari del naixement de Richard Wagner, amb la presència de Sylvain Carboni, trompa solista guanyador del 1r Concurs Internacional de Trompa de l’Associació Catalana de Trompistes.
La temporada consta de vuit programes diferents que compaginen propostes clàssiques amb d’altres més innovadores. A més, s’han realitzat tres encàrrecs a compositors catalans (Albert Guinovart, Arnau Bataller i Carlota Baldrís), que s’estrenaran al llarg de la temporada, la qual inclou també concerts de cambra, simfònics, simfonicocorals i òpera.
Enguany l’Orquestra Camera Musicae incrementa la seva activitat, passant de 43 a 45 concerts al llarg de la temporada per tot Catalunya, especialment a les comarques tarragonines i Terres de l’Ebre. A més, per primera vegada farà temporada a Tarragona (Teatre Tarragona), Reus (Teatre Fortuny) i Barcelona (Petit Palau de la Música Catalana, segona edició), amb tres cicles de concerts diferents.
Com cada temporada, l’OCM presenta una llista d’artistes convidats que inclou noms molt destacats del panorama musical català però amb un marcat perfil internacional. Hi destaca la figura de l’artista resident, el flautista Claudi Arimany, que va començar la seva col·laboració la temporada 2012-13, i que participarà en un concert al gener amb obres de Bach i amb Daniel Espasa al clavicèmbal. José Rafael Pascual-Vilaplana, principal director convidat des de la 2010-11, dirigirà un concert al maig, amb obres de Barber, Brotons i Sibelius. A més, comptarà amb noms de reconegut prestigi com ara Núria Rial, Lluís Claret, Corrado Bolsi, Gerard Claret, Daniel Espasa o Helena Satué.
Fundada l’any 2006, l’OCM és una plataforma per al teixit musical del territori. En paraules del seu director Tomàs Grau: “En aquests anys molts músics que han marxat a altres països a desenvolupar-se professionalment han pogut tornar a casa i l’OCM els ha permès continuar treballant. Estem contents de poder consolidar-nos a les comarques tarragonines amb temporada estable a Tarragona i Reus.”
Després del concert inaugural al Teatre Tarragona de Tarragona (diumenge 27, 18.30 h), la segona producció, titulada “Una nit de cine”, arribarà el proper mes de novembre i se centra en el repertori de la música clàssica al voltant del cinema. Una formació de cinquanta músics –l’OCM col·laborarà en aquest projecte amb l’Orquestra Clàssica Nacional d’Andorra– presenta un viatge a través d’obres molt conegudes pel públic, amb l’objectiu d’apropar la música clàssica a tothom. Amb aquesta producció les formacions visitaran el Teatre Fortuny de Reus (dissabte 23 de novembre, 21.00 h).