Subscriu-te

L’Orquestra de Cambra de Granollers celebra els seus 20 anys amb tres estrenes

Orquestra de Cambra de Granollers. © Gloria Romanello

El diumenge 26 de febrer (Teatre Auditori de Granollers, 19 h), l’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr), dirigida en aquesta ocasió per Joan Albert Amargós, celebrarà el seu vintè aniversari amb un concert de compositors catalans contemporanis que inclou tres estrenes, d’Antoni-Olaf Sabater i dels dos estudiants de composició de l’ESMUC Josep Ollé Sabaté i Pol Requesens Roca. Així, l’OCGr fa una clara aposta pels compositors del país amb aquest concert, de moment, irrepetible. El concert va ser presentat en roda de premsa el passat dilluns 21 de febrer a l’ESMUC.

El compositor Antoni-Olaf Sabater estrenarà un Concert per a saxòfon i orquestra de cambra, amb la participació d’Albert Julià com a saxòfon solista. Aquesta obra és fruit, precisament, d’un encàrrec de l’OCGr amb motiu del seu vintè aniversari. Segons Albert Julià, en aquesta obra “no es repeteix cap tema en 26 minuts. Tot és nou i això hi afegeix dificultat, encara que no és una obra difícil d’interpretar”.

D’altra banda, fruit d’un conveni de col·laboració amb l’ESMUC –altres convenis del Departament de Composició, encapçalat per Eduard Resina, han permès col·laboracions amb formacions com el BCN216 o el cor de la catedral de Barcelona–, també s’estrenaran dues obres de dos estudiants de composició: Josep Ollé (de 24 anys i que actualment estudia amb Albert Guinovart) i Pol Requesens (de 21 anys i que actualment estudia amb Agustí Charles). Aquestes obres estan inspirades i porten el títol de dos contes de Pere Calders com a homenatge a l’escriptor en el centenari del seu naixement: Història natural i Els nens voladors. Josep Ollé explica que ha escrit una obra “molt melòdica”, que el director Joan Albert Amargós ha definit com de “caràcter cinematogràfic”. Per la seva banda, Pol Requesens explica que ha escrit “una obra de caire contemporani, però que no s’allunya del que l’espectador vol”. Els dos joves compositors han destacat “el gran honor de poder escriure una obra per a una orquestra” i ho han definit com a “oportunitat única”.

Roda de premsa de presentació del concert d’aniversari de l’OCGr. D’esquerra a dreta: Pol Requesens; Josep Ollé; Eduard Resina, cap del Departament de Composició de l’ESMUC; Josep Marquès, president de la Fundació Orquestra de Cambra de Granollers; Joan Albert Amargós; Antoni-Olaf Sabater, i Albert Julià

D’altra banda, Joan Albert Amargós ha destacat que l’Orquestra de Cambra de Granollers “demostra una gran valentia amb la seva programació. Està compromesa amb el temps i és sensible als ajuts dels compositors vius de l’època”.

A banda d’aquestes tres obres, el concert tindrà una quarta peça, Folia daliniana de Xavier Montsalvatge, tot coincidint amb l’any del centenari del seu naixement.

L’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr) és des de l’any 2002 orquestra resident al Teatre Auditori de Granollers, on cada curs presenta una temporada estable de concerts. Està formada per una plantilla flexible de músics de gran nivell professional que, seguint models europeus, treballen per períodes. Aquest model d’orquestra permet acarar programes i estils molt diversos que van des del Barroc i el Classicisme musical amb temperaments i arcs històrics fins a la música del segle XX amb autors com Stravinsky, Hindemith, Xostakóvitx, Milhaud, Copland, Weill, Falla, Gerhard o Homs. Des de la seva creació, Francesc Guillén ha estat el director titular i artístic de l’orquestra.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter