Subscriu-te

L’Orquestra Simfònica del Vallès inaugura la seva exposició “25 anys d’emocions”

Avui 27 de gener (18.30 h) l’Orquestra Simfònica del Vallès –juntament amb l’Ajuntament de Sabadell– inaugura al Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69) l’exposició del vint-i-cinquè aniversari: “25 anys d’emocions”, que es podrà veure fins al dia 20 de febrer.

A més d’una visita oficial a l’exposició amb els convidats, l’acte comptarà amb uns breus parlaments del president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos, i de l’alcalde de Sabadell, Manel Bustos.

La música també tindrà cabuda, com no podia ser altrament, en aquest acte. El Quintetíssim, conjunt format per membres de la secció de vent de la Simfònica (Òscar Diago, oboè; Isabel Moreno, flauta; Pau Solà, fagot; Ricardo Rios, clarinet, i Cisco Bertomeu, trompa) interpretaran Danzón cubano (danzon, montuno, son) de Dario Morgan (influència hispana i francesa al segle XVIII a Cuba) i l’últim moviment de la Dansa hongaresa de Ferenc Farkas (Hongria).

Amb aquesta exposició es volen recollir els 25 anys d’una orquestra singular del panorama cultural català, tant des de la seva vessant musical, com social i de model d’empresa. L’exposició és una creació sorgida des de dins de la mateixa orquestra, però amb col·laboració externa.

Quant a presentació i concepte, Jordi Cos, president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, explica: “L’Orquestra Simfònica del Vallès vol compartir amb vosaltres la celebració del seu 25è aniversari obrint una finestra amb vistes al futur. Al llarg d’aquests 25 anys d’història l’OSV ha ofert més de 2.500 concerts arreu, abastant gèneres diversos, des del concert simfònic a la música de cambra, passant per l’òpera i el suport a les veus més celebrades del cant líric i popular. Tots amb una finalitat ben clara i sempre necessària: emocionar-vos amb el que ens emociona.

Des d’aquesta base, la memòria d’aquests 25 anys no és un punt d’arribada, sinó una base de sortida des d’on reivindicar des de la nostra ciutat nadiua, Sabadell, l’alegria de la música com a instrument de cohesió social i de creació de comunitat des d’un model empresarial sostenible. Perquè el treball en equip d’una orquestra ens revela en cada concert una qüestió fonamental sense la qual és impossible de construir un futur millor: que no existeix un benefici individual si no ve acompanyat d’un benefici col·lectiu. I per molts anys!”

D’altra banda, aquest cap de setmana (dissabte 28, 19 h) té lloc el sisè concert de la Simfònica en el cicle Concerts Simfònics al Palau, en què s’interpretarà una obra del període barroc: un delicat “Adagio per a oboè i orquestra de corda” procedent de l’Oratori de Pasqua de Johann Sebastian Bach –forma part de la proposta “El silenci després de Bach”, que consisteix a oferir en els concerts una mostra de la música del gran mestre–, amb l’oboè solista de la Simfònica, Òscar Diago.

També s’hi escoltaran dues simfonies situades en el pas del classicisme al romanticisme: una de les menys conegudes de Schubert, la Tercera, i una de les més interpretades de Beethoven, la Cinquena. Amb aquesta segona simfonia, es du a terme el segon lliurament corresponent al “Cicle Beethoven”, un dels reptes de la Simfònica, la integral de les nou simfonies en tres temporades. I per continuar celebrant els 25 anys de la Simfònica, en aquesta ocasió s’interpretarà la fanfara expressament composta per a l’ocasió del compositor Jordi Cervelló. El concert serà dirigit per la directora coreana Shi-Yeon Sung.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter