El divendres 23 de març el conjunt vocal O Vos Omnes i el grup instrumental Vespres d’Arnadí ofereixen a Tarragona (església de Sant Miquel del Pla, 21 h) un concert centrat en la polifonia europea del primer Barroc, dirigit per Xavier Pastrana.
El programa, amb el nom de “Morir… al segle XVII”, tindrà tres part diferenciades: “El catolicisme”, amb obres de Tomás Luis de Victoria, Juan Gutiérrez de Padilla i Antonio Lotti; “El protestantisme”, amb obres de Heinrich Schütz, i “El drama italià d’amor”, amb obres de Claudio Monteverdi, Alessandro Scarlatti i Giacomo Carissimi. Els solistes instrumentals són Dani Espasa (orgue), Rafael Bonavita (arxillaüt) i Joan Palet (violoncel).
L’ensemble vocal O Vos Omnes s’ha format a partir d’un conjunt vocal masculí de creació recent. El grup originari està format per vuit cantants amb una dilatada experiència vocal que s’amplia amb tres sopranos quan el repertori ho reclama. Creat el 2009, passà una primera etapa sota la direcció de Martí Ferrer i l’any 2011 en comença una de nova amb Xavier Pastrana com a director. Per les seves característiques vocals, O Vos Omnes està especialitzat en la interpretació de repertori propi dels segles XV-XVII i és per això que les seves últimes actuacions (com el concert inaugural dels Concerts de la Ruta del Cister 2011) han estat centrades en aquesta època. No obstant això, també treballa obres d’altres èpoques, com en la seva participació en l’obra Saint Nicolas de Benjamin Britten, representada el març de 2011 a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.
Vespres d’Arnadí és un grup creat el 2005 sota la direcció de Dani Espasa i Pere Saragossa que està especialitzat en la interpretació del repertori barroc amb instruments d’època. La formació pretén oferir versions plenes d’emoció, frescor i espontaneïtat i ho fa utilitzant, a més de criteris propis, diferents recursos llegats en tractats, cròniques i altres fonts històriques. Entre les seves actuacions, cal destacar les del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, Festival de Músiques Religioses de Girona, Gabinete Literario de Las Palmas, Ciclo de Cantatas de Bach de Madrid, Sonidos en el Tiempo de Toledo, i a l’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados de Lleida i a la Sala María Cristina de Màlaga. El primer treball discogràfic del grup va ser dedicat a les Pièces de simphonie de Charles Desmazures, disc que ha rebut excel·lents crítiques i que va guanyar la Muse d’Or del mes de juny del 2010. El segon disc dedicat a Josep Mir i Llussà ha estat Muse du Mois de juliol-agost del 2011.