El Cor de Cambra Anton Bruckner celebra el desè aniversari amb un projecte coral participatiu per interpretar la Missa en Mi menor (1866), per a cor mixt i orquestra d’instruments de vent, d’Anton Bruckner. Aquesta és una ocasió única per poder cantar una obra cabdal del repertori coral del Romanticisme que apareix molt poc en les programacions habituals dels cors amateurs a causa de la seva exigència musical, perquè requereix un cor gran (seixanta cantaires, dividits en vuit veus) i una gran implicació musical al llarg dels gairebé cinquanta minuts de durada.
El Cor de Cambra Anton Bruckner ha obert una convocatòria participativa per a tots els cantaires de corals catalanes que vulguin col·laborar-hi, que inclourà tres concerts a Barcelona, Salou i Igualada, i que es desplegarà entre assajos i concerts al llarg dels mesos de novembre i desembre de 2013 i gener de 2014. Els concerts tindran lloc el 22 de desembre a Barcelona, el 30 de desembre a Salou i el 4 de gener a Igualada.
El Cor de Cambra Anton Bruckner que dirigeix Júlia Sesé, més el cor participatiu, interpretaran la Missa en Mi menor d’Anton Bruckner al costat de l’orquestra Terres de Marca (amb Josep Miquel Mindan com a director) en els concerts de Barcelona i Igualada, i amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), sota la direcció de Manel Valdivieso, a Salou.
Els assajos tindran lloc principalment a Barcelona, els dies 17 de novembre, 1, 12, 19 i 21 de desembre, per al primer concert, a més de dos assajos, el 27 i 29 de desembre, previstos per al concert de Salou.
La convocatòria està oberta a tots aquells cantaires que acreditin experiència coral i una mínima formació vocal i musical, i per justificar-la cal enviar un correu electrònic a l’adreça contacte@cdcantonbruckner.com abans del 25 d’octubre. Els seleccionats seran avisats individualment el 29 d’octubre i se’ls facilitarà la partitura en format PDF per tal que puguin preparar la partitura abans de començar els assajos conjunts.
El Cor de Cambra Anton Bruckner fou fundat pel director Sergi Moreno Lasalle el curs 2003-04 a Barcelona, tot centrant-se a l’inici en la interpretació de música barroca. El gener de 2007 el cor va experimentar una renovació completa arran del canvi de direcció, que passà a càrrec de Josep Miquel Mindán i Júlia Sesé conjuntament. D’aquesta manera es va poder ampliar el repertori, amb especial interès per la música del segle XX. El setembre de 2008 Josep-Ramon Olivé s’hi va incorporar com a director, tot mantenint-se la codirecció amb Júlia Sesé. Des del setembre de 2012 Júlia Sesé, llicenciada en direcció coral i cant a l’Escola Superior de Música de Catalunya, n’és la directora titular en solitari.
Les seves actuacions inclouen nombroses edicions del Maig Coral de Barcelona –organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals– i col·laboracions amb orquestres com la Simfònica de Sant Cugat, l’Orquestra Girona XXI –sota la direcció de Manel Valdivieso– i l’Orquestra Barroca Catalana, entre d’altres. També ha col·laborat amb altres entitats corals, com el Cor de Cambra del Vallès Oriental, Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, Cor Aulos de Sant Cugat o Cors ArsInnova, en programes que inclouen obres de Rutter, Fauré o Vivaldi. El cor ha realitzat també concerts a París i Estrasburg. El Cor de Cambra Anton Bruckner va tancar el curs 2011-12 interpretant els motets de J. S. Bach Jesu, meine Freude i Komm, Jesu, komm en el cicle Maig Coral de Barcelona i a l’església de la Bonanova de Barcelona, on també va oferir la Missa en Re major de Dvořák, amb la col·laboració en ambdues ocasions de l’organista Juan de la Rubia, organista titular de la basílica de la Sagrada Família. El mes d’octubre de 2012 obtingué el segon premi en el XI Concurs Nacional de Corals Antonio José, que tingué lloc a la Casa del Cordón, a la ciutat de Burgos. Recentment ha enregistrat el seu primer disc amb obres de Francis Poulenc i Knut Nystedt i va rebre una menció especial a la darrera edició del Musiquem Lleida (octubre de 2013).