Aquest diumenge, 17 de març, al Teatre Auditori de Granollers (19 h), el director anglès Robert King dirigeix l’Orquestra de Cambra de Granollers i el Cor de Cambra de Granollers en la interpretació de la Missa Nelson de Joseph Haydn, i la Simfonia núm. 41, “Júpiter” de Mozart, que s’oferirà a la primera part del concert.
La Missa Nelson (o Missa in Angustiis) va ser composta el 1798. El sobrenom de Nelson Messe data del 1800, quan l’almirall Nelson, després de derrotar els francesos en la batalla d’Aboukir, va visitar el príncep Esterházy i va assistir a la interpretació en honor seu de la Missa in Angustiis. L’obra té una instrumentació bastant peculiar, ja que a l’orquestra de cordes, el cor i l’orgue, s’hi han afegit parts de trompeta i timbals, cosa que li dóna un caràcter bèl·lic, però sobretot dota l’obra d’una brillantor excepcional. La part vocal solista serà a càrrec de la soprano Marta Mathéu, la contralt Anna Tobella, el tenor Albert Casals i el baix Xavier Mendoza.
Per la seva banda, l’última Simfonia núm. 41, en Do major de Wolfgang Amadeus Mozart va ser composta el 1788, juntament amb la número 39, en Mi bemoll major, i la número 40, en Sol menor; les tres obres van ser compostes en dos mesos. Aquestes tres magnífiques partitures formen el més gran llegat simfònic del compositor salzburguès, que mostra el seu art en el grau més elevat.
Robert King és considerat un dels directors britànics més importants de la seva generació. Durant més de 30 anys ha gaudit d’una carrera internacional, treballant amb orquestres, cors i companyies d’òpera de fama mundial i un repertori inusualment ampli i variat. Ha realitzat gires amb orquestres de cambra, cors i òpera per gairebé tots els països europeus, a Amèrica del Nord i del Sud i l’Extrem Orient, i ha realitzat prop de 100 gravacions en CD que han guanyat molts premis internacionals. King també ha editat més d’un centenar d’obres musicals per ser publicades, i ha escrit molt sobre la música barroca i clàssica, incloent-hi una biografia del compositor Henry Purcell. Ha estat director artístic dels festivals internacionals de música a la Gran Bretanya, Alemanya i Suècia, ha presentat i escrit programes per a la BBC, i ha treballat en la banda sonora de diverses pel·lícules de Hollywood.
Prèviament al concert, a 18 h, hi haurà un xerrada a càrrec el crític musical Javier Pérez Senz entorn de les obres del programa. També, a les 17.30 h, tindrà lloc la sessió familiar, relacionada amb el concert, “Mozart: per Júpiter!”, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Granollers i el músic i divulgador David Puertas (preu de l’activitat, 3 euros). Més informació a: www.ocgr.cat.