De l’11 al 14 de desembre tindrà lloc a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) el Simposi Frederic Mompou en el segle XXI, amb l’objectiu estudiar la figura i la influència d’aquest músic i compositor català en la música actual.
La trobada acadèmica està organitzada per l’ESMUC en col·laboració amb el Museu de la Música i L’Auditori, i presentarà diverses ponències, debats, projecció de documentals i concerts que ompliran tota la setmana amb música de Mompou. Entre els estudiosos i especialistes que hi participaran, cal destacar la presència de Clara Janés, biògrafa de Mompou, i els intel·lectuals, compositors i músics: Ramón Andrés, Narcís Bonet, Jordi Masó, Francesc Cortès, Miquel Farré, Ramon Coll, Albert Attenelle i Carmen Bustamante. Paral·lelament es presentarà al Museu de la Música l’exposició “El so de la llum, Mompou i Gaudí” (una proposta d’Adolf Pla i Marc Llimargas) –que s’inaugura dimecres 12 de desembre– i es faran concerts amb intèrprets vinculats a l’ESMUC.
El programa del simposi vol commemorar els vint-i-cinc anys de la mort de Mompou aprofundint i reconeixent la seva figura: com a compositor que ha influït en els músics del país, amb projecció internacional i que de vegades, al llarg del segle XX, no ha estat gaire reconegut.
L’organització del simposi vol promoure la participació de tota la comunitat educativa de l’ESMUC conjuntament amb la d’altres centres de formació i diverses institucions musicals, com ara L’Auditori o el Museu de la Música. La proposta compta també amb la participació de la Fundació Frederic Mompou, Fundació Victoria de los Ángeles, SGAE i les empreses Banc Sabadell, Lacoste i Jané Ventura.
Més informació al bloc: simposimompou.com.