Aquest diumenge, 28 d’octubre (12 hores), el Palau de la Música Catalana acull Trencadís de cançons, el primer concert espectacle de la temporada 2012-13 de Concerts Familiars al Palau, una proposta adreçada a nens i nenes a partir de tres anys en què s’interrelacionen poesia, cançó i dansa. Són els protagonistes d’aquest espectacle històric del cicle tres dels elements arquitectònics singulars del Palau: la donzella de la façana, les palmeres semivoltes i el cavall alat del segon pis; i els instruments acústics, la veu cantada i els sons electrònics hi conviuen per fer conjugar modernitat i tradició.
Seguint els criteris d’excel·lència, centralitat dels cors, catalanitat i atenció a la música contemporània, s’ha concebut una programació que combina projectes anteriors com aquest que comença la temporada amb noves produccions pròpies.
Així, els espectacles nous són Kantikipugui al Palau –en el qual els 22 cantants del Cor de Cambra del Palau presenten un concert divertit i atrevit per gaudir de la immensa capacitat expressiva de la veu i el cant coral– i Cobla 2.0 –una nova proposta escenicomusical amb la col·laboració del director i dramaturg Jordi Oriol i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. En aquest concert es presenta una visió contemporània i moderna d’aquesta agrupació instrumental, tot trencant alguns dels estereotips tradicionals atribuïts a aquest tipus de formació.
També es presentaran quatre tallers nous: Abans de néixer al Palau, adreçat a dones en estat de gestació en què es du a terme un viatge sonor vers l’univers auditiu del nadó abans de néixer, a fi de fomentar-ne el vincle d’unió; Visitem i experimentem el Palau, que inclou un recorregut guiat per l’edifici Patrimoni de la Humanitat i un taller artístic en el qual s’experimenta amb alguna de les tècniques artístiques observades durant el recorregut; Connecta amb l’Orquestra Simfònica, una oportunitat única perquè petits i grans gaudeixin del mateix concert a partir d’itineraris paral·lels, amb un taller d’audició previ i posterior al concert que forma part del cicle Concerts Simfònics al Palau; i Digitopia al Palau, un taller de creació musical per mitjà de noves tecnologies o aparells digitals: ordinadors, iPhones, iPads, etc.
També s’hi ofereixen noves adaptacions de concerts i espectacles d’anteriors temporades. Així, a fi de contribuir a una proximitat més directa entre el públic i la proposta artística, l’espectacle En Jan Titella es trasllada a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català i Jazz en viu… Swing! s’adapta per al públic familiar. La volta al món amb 80 instruments de percussió, La veu del món, així com els exitosos tallers espectacles: Bim Bom, nadons al Palau i Zig Zag, passets al Palau, continuen formant part de la programació del cicle.