Subscriu-te

Zubin Mehta, Simon Rattle i Mariss Jansons a la temporada 2019-20 de BCN Clàssics

Zubin Mehta, per partida doble, Simon Rattle i Mariss Jansons seran alguns dels directors convidats al cicle que es realitzarà al Palau de la Música Catalana i a l’Auditori de Barcelona. La programació combinarà grans títols del repertori clàssic amb obres del patrimoni musical català.

La setmana passada es va presentar la temporada 2019-20, la quarta, del cicle BCN Clàssics; en total deu concerts entre el 18 de setembre de 2019 i l’11 de maig de 2020 al Palau de la Música Catalana i, per primer cop, a l’Auditori de Barcelona, fruit de la col·laboració amb aquestes dues institucions. Una temporada que manté les seves tres característiques essencials: artistes de primer nivell internacional, grans títols del repertori clàssic i obres del patrimoni musical català.

Evgeny Kissin. © Johann Sebastian Haenel

Pel que fa a directors, hi destaca la doble visita del director Zubin Mehta: al capdavant de la Filharmònica d’Israel, a L’Auditori (18 de setembre de 2019, concert inaugural) i al capdavant de la Filharmònica de Viena al Palau, en col·laboració amb el cicle Palau 100 (25 d’abril de 2020). També destaquen la presència de Sir Simon Rattle al capdavant de la London Symphony i de Mariss Jansons al capdavant de la Bayerischer Rundfunk Orchester. També vindrà a Barcelona l’Academy of St. Martin in the Fields (format corda), després d’onze anys, amb un programa que inclourà Bach, Txaikovski i Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern de Xavier Montsalvatge, obra pòstuma del compositor català, de la qual no va arribar a fer l’orquestració, finalment assumida pel compositor Albert Guinovart. També hi actuarà en solitari el pianista Evgeny Kissin, que no visitava Barcelona des de l’any 2002 –amb una programa dedicat íntegrament a Beethoven–, els violinistes Nemanja Radulović, Patricia Kopatchinskaja, Janine Jansen i el clarinetista Martin Fröst, entre altres intèrprets. L’Orquestra de Cadaqués, formació resident del cicle des de la primera edició, actuarà amb l’Escolania de Montserrat, dirigits per Jaime Martín, i el Cor Estatal de Letònia, amb direcció de Gianandrea Noseda.

Mariss Jansons. © Peter Meisel

Amb la voluntat d’apropar la música clàssica a tots els públics, BCN Clàssics també programarà dos concerts extraordinaris al Palau de la Música (fora d’abonament): l’un amb els Nens Cantaires de Viena i l’altre amb les Set faules de La Fontaine de Xavier Benguerel, a càrrec de l’Ensemble Orquestra de Cadaqués i amb videoanimacions de Pere Puig.

En la programació es podran sentir obres de Mahler (Simfonia núm. 3 i núm. 4), Beethoven (Simfonia núm. 2, Missa Solemnis, Sonates i Variacions), Mozart (Concert per a violí núm. 5 i Concert per a clarinet), Mendelssohn (El somni d’un nit d’estiu), Bach (Suite per a orquestra núm. 2), Txaikovski (Simfonia núm. 4 i Serenata per a cordes), Brahms (Concert per a violí) i Ligeti (Concert per a violí). Al costat d’aquest repertori internacional, i com a tret distintiu de BCN Clàssics, el cicle programarà obres d’autors catalans, com Narcís Casanoves (dos Motets), i els ja comentats Xavier Montsalvatge (Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern) i Xavier Benguerel (Set faules de La Fontaine).

Simon Rattle. © Stephan Rabold

Aquesta temporada, BCN Clàssics posa a la venda quatre modalitats d’abonament: 8 concerts (cicle complet, 20% de descompte), 4 concerts al Palau de la Música (15% de descompte), 4 concerts a L’Auditori (15% de descompte) i un abonament lliure de 6 concerts (10% de descompte).

Per apropar la música als joves i crear nous públics per a la musica clàssica, BCN Clàssics destinarà entrades dels concerts del cicle a preus molt reduïts per als col·lectius següents: centres escolars, instituts, universitats i escoles de música, entrades a 10 euros; joves entre 18 i 25 anys, entrades a 10 euros (Escena 25); joves menors de 35 anys, entrades amb un 15% de descompte (Carnet Jove).

Jaime Martín

El cicle BCN Clàssics és una iniciativa conjunta del segell editorial Tritó, la companyia Ibermúsica, principal promotora de música clàssica a l’Estat espanyol, i l’Orquestra de Cadaqués, formació catalana de projecció internacional, que hi participa com a orquestra resident.

Els concerts de la temporada anterior, realitzats al Palau de la Música Catalana, van mantenir un 70% d’ocupació; el nombre d’abonats durant les tres temporades anteriors va anar creixent: 100 abonats la primera, 200 la segona i gairebé 300 la tercera. Les previsions per a aquesta quarta temporada és d’arribar als 300 abonaments.

La temporada 2019-20 de BCN Clàssics és fruit de la col·laboració amb les dues grans institucions musicals de la ciutat. Així, el concert de la Filharmònica de Viena està organitzat en col·laboració amb el Palau de la Música Catalana, mentre que els concerts de la Filharmònica d’Israel, London Symphony, Bayerisches Rundfunk Orchester i el del pianista Evgeny Kissin en col·laboració amb L’Auditori. Més informació i venda d’entrades en aquest enllaç.

Imatge destacada: Zubin Mehta. © Wilfried Hoesl

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter